Evenimentul Zilei > International > Magyar Nemzet: Soros s-a lansat cu o sumă considerabilă în campania electorală pentru prezidențialele din SUA
Magyar Nemzet: Soros s-a lansat cu o sumă considerabilă în campania electorală pentru prezidențialele din SUA

Magyar Nemzet: Soros s-a lansat cu o sumă considerabilă în campania electorală pentru prezidențialele din SUA

George Soros va dubla suma alocată campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale americane, din 2016, cu scopul de a îndepărta pe Donald Trump de la Casa Albă, potrivit portalului american de știri Breitbart, care se referă la datele înregistrate în registrele publice, informează Magyar Nemzet.

Despre cheltuielile făcute în acest an de miliardar, de origine maghiară, a relatat pentru prima dată portalul Washington Free Bacon, potrivit căruia Soros a alocat 40 de milioane de dolari așa-numitului Comitet de Acțiune Politică (PAC), denumit și Democrație, care la alegerile prezidențiale din 2016 trebuia să se mulțumească doar cu 20 de milioane de dolari.

George Soros a înființat încă din vara anului trecut o organizație în Statele Unite în vederea finanțării campaniei electorale a democraților pentru alegerile prezidențiale din 2020.

Legile electorale din SUA permit înființarea așa-numitelor PAC-uri. Sarcina acestor organizații este coordonarea colectărilor de donații oferite pentru susținerea campaniei electorale. În timp ce legea federală privind campania electorală a stabilit un plafon maxim privind sprijinul material care poate fi oferit din partea unor persoane candidaților sau partidelor, comitetele de acțiune electorale pot primi orice sumă pentru a transmite mai departe candidaților sau partidelor.

Soros a înființat un super PAC, care nu este nevoit să se limiteze doar la finanțările unor candidați și campaniilor acestora, ci poate dona liber sume nelimitate și poate susține orice organizații sau chiar și cauze.

Portalul mai menționează că mulți politicieni democrați beneficiază de finanțările miliardarului, ceea ce reflectă, totodată, și dependența democraților față de contribuțiile miliardarilor, chiar dacă retorica lor ipocrită scoate în evidență independența lor față de acestea.

În tot cazul, banii proveniți de la Soros ajung în campaniile anti-Trump. Organizația numită Priorities SUA a cheltuit deja peste 28 de milioane de dolari pentru slăbirea poziției actualului președinte american.

 

Sursa: Magyar Nemzet/ Traducere: Rador