Evenimentul Zilei > Actualitate > MAGISTRAŢII dau explicaţii în cazul MORŢII lui IONUŢ ANGHEL, copilul UCIS de CÂINI într-un parc din BUCUREŞTI
MAGISTRAŢII dau explicaţii în cazul MORŢII lui IONUŢ ANGHEL, copilul UCIS de CÂINI într-un parc din BUCUREŞTI

MAGISTRAŢII dau explicaţii în cazul MORŢII lui IONUŢ ANGHEL, copilul UCIS de CÂINI într-un parc din BUCUREŞTI

Magistraţii explică că membrii familiei lui Ionuţ Anghel, copilul ucris de câini în în Parcul Tei din Capitală, au suferit traume psihice care vor avea efecte pe un termen foarte lung. Cel mai afectat pare a fi fratele micuţului. El a luat parte la toată scena şi, oadată cu înaintarea în vârstă, a conştientiza din ce în ce mai mult cele văzute.

Redăm motivarea instanţei, potrivit Realitatea TV.

“Este inacceptabil, indiferent de circumstanțele obiective și /sau subiective ivite, ca în secolul 21, într-o capitala europeana, într-o zona urbana semicentrala, un copil de 4 ani sa fie sfâșiat de câini și să își piardă viata în chinuri și dureri inimaginabile, sub colții acestor fiare.

Instanţa va avea în vedere că decesul minorului s-a produs şi datorită culpei chiar a unei instituţii publice, administrator al unei zone verzi (…). Tocmai calitatea pe care o avea inculpata ADP Sector 2 impunea respectarea normelor şi susţinerea interesului public local. Or, aceasta şi-a încălcat, nesocotit şi negat tocmai obligaţia de statut (…) efectele resfrângându-se în mod tragic asupra minorului Anghel Ionuţ. Instanţa va avea în vedere totodată superficialitatea îndeplinirii atribuţiior de care au dat dovadă şi ceilalţi inculpaţi, dar şi indiferenţa faţă de garantarea dreptului constituţional la viaţă.

Faptul că fratele a fost martor ocular şi a văzut şi conştientizat moartea cruntă a fratelui său va conduce treptat la o accentuare a traumei suferite. Înaintând în vârstă, va conştientiza din ce în ce mai mult tragedia prin care a trecut şi pierderea fratelui mai mic, fapt care va conduce automat la sentimente de auto-învinovăţire atât pentru iniţierea jocului care a condus spre acel loc fatal, cât şi pentru faptul că nu a făcut nimic în sensul salvării fratelui din colţii câinilor”

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: