Evenimentul Zilei > Politica > MAE olandez, RĂSPUNS stângaci cu privire la acțiunile ambasadoarei STELLA RONNER GRUBACIC. Cât de mult susține GUVERNUL acțiunile DIPLOMATULUI în ROMÂNIA?
MAE olandez, RĂSPUNS stângaci cu privire la acțiunile ambasadoarei STELLA RONNER GRUBACIC. Cât de mult susține GUVERNUL acțiunile DIPLOMATULUI în ROMÂNIA?

MAE olandez, RĂSPUNS stângaci cu privire la acțiunile ambasadoarei STELLA RONNER GRUBACIC. Cât de mult susține GUVERNUL acțiunile DIPLOMATULUI în ROMÂNIA?

După scandalul mediatic care s-a produs după Anul Nou, Stella Ronner Grubacic, amabasadoarea Olandei în România, captează din nou atenția publicului. Ultimul mesaj transmis de Ministerul Afacerilor Externe din Țările de Jos este criticat pentru poziția exprimată în legătură cu derapajele diplomatului.

Numele Stellei Ronner Grubacic trimite imediat cu gândul la scena de la sfârșitul anului trecut, când diplomata a fost surprinsă la petrecerea de Revelion la aceeași masă cu Nelu Iordache, un om de afaceri cercetat în mai multe dosare de corupție.  

 

Ca răspuns la poza publicată de Cancan care a aruncat în aer politica românească, Ambasada Olandei a transmis următorul mesaj: „Doamna Ambasador Stella Ronner-Grubacic şi familia sa au petrecut o vacanţă de ski privată în Poiana Braşov. Doamna Ronner-Grubacic nu se afla acolo în calitatea sa oficială. Hotelul unde a fost cazată familia sa a organizat o cină cu ocazia Revelionului, la care au participat sute de invitaţi. Nu a existat nicio consultare prealabilă cu doamna ambasador cu privire la amplasarea la masă. Olanda urmăreşte activ evoluţia statului de drept în Romania, referitor la care recent a fost făcută o declaraţie, împreună cu alte şase ţări europene, în data de 21 decembrie”.

Reprezentanții au fost criticați pentru poziția adoptată, nefiind foarte credibil, spun unii, că la o petrecere de 5 stele de revelion, invitații nu își aleg ei singuri mesele. În plus, potrivit sursei citate, ambasadoarea se aflase în aceeași companie și cu un an în urmă, la aceeași masă.

După această încurcătură diplomatică, MAE din Olanda a transmis jurnaliștilor de la Cancan.ro un răspuns foarte sec, spunând că „singurul punct de vedere pe care vi-l putem da este identic cu cel pe care l-aţi primit de la ambasadă, la începutul anului”. În opinia sursei citate, acest lucru reprezintă o dovadă că ambasadoarea este susținută de cineva, fie are acceptul „Guvernului oandez”, fie are promisiunile de apărare ale „cuiva din Centrală” .

 

Reamintim că după scandalul petrecerii de Revelion, Stella Ronner-Grubacic s-a întâlnit cu Cristian Movilă, care ar fi colaborator al unui serviciu de informații, potrivit unor surse citate de Cancan. Mai mult, ulterior, diplomatul s-a întâlnit cu un cunoscut personaj din presa românească pentru a critica detaliile publicate de sursa citată: „Nu mai se poate cu CANCAN, sunt peste tot, trebuie opriţi!”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: