Evenimentul Zilei > Politica > MAE împarte pliante și cereri de înscriere în Registrul electoral pe Aeroportul Otopeni
MAE împarte pliante și cereri de înscriere în Registrul electoral pe Aeroportul Otopeni

MAE împarte pliante și cereri de înscriere în Registrul electoral pe Aeroportul Otopeni

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) duce o campanie de informare despre modalităţile de vot în străinătate. Astfel, pe Aeroportul Otopeni şi la punctele de frontieră române reprezentanții ministerului distribuite pliante şi cereri de înscriere în Registrul electoral, în vederea exprimării votului de către românii din Diaspora la alegerile parlamentare din iarnă, informează Agerpres.

"MAE colaborează intens cu Poliţia de frontieră pentru a distribui (…) această informaţie cu privire la înregistrarea în Registrul electoral. (…) Se distribuie 100.000 de pliante şi 100.000 de cereri de înscriere în Registrul electoral. Pe acestea le diseminăm atât aici, la Aeroportul "Henri Coandă", cât şi la punctele de control şi trecere a frontierei române", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al MAE, Ionuţ Vâlcu. 

El a adăugat că pliante şi cereri au fost distribuite şi de către ambasadele şi consulatele României în străinătate. 

La Aeroportul Otopeni, pliantele şi cererile de înscriere sunt distribuite de stagiarii din programul internship.gov şi câţiva angajaţi din minister, potrivit oficialului MAE

"Ne aflăm în ultima perioadă de înscriere în Registrul electoral. Au rămas mai puţin de 10 zile până la finalizarea perioadei în care se pot înscrie cetăţeni români. Îi îndemnăm pe românii care şi-au stabilit reşedinţa în străinătate să se înscrie în Registrul electoral completând respectiva cerere. Sunt câţiva paşi foarte simpli pe care aceştia trebuie să îi facă", a precizat Vâlcu.