Evenimentul Zilei > Actualitate > MAE activează Celula de CRIZĂ în urma TRAGEDIEI din Turcia în care doi ROMÂNI şi-au pierdut viaţa
MAE activează Celula de CRIZĂ în urma TRAGEDIEI din Turcia în care doi ROMÂNI şi-au pierdut viaţa

MAE activează Celula de CRIZĂ în urma TRAGEDIEI din Turcia în care doi ROMÂNI şi-au pierdut viaţa

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a dispus luni activarea Celulei de Criză ca urmare a accidentului rutier din Turcia în care au fost imnplicaţi 16 români şi 2 dintre ei au murit. Familiile celor doi români care şi-au pierdut viaţa în accident au fost informate cu privire la tragica întâmplare.

"Ministerul Afacerilor Externe își exprimă profundul regret pentru decesul cetățenilor români și transmite sincere condoleanțe familiilor victimelor. Potrivit informațiilor disponibile până la acest moment, 11 răniți se află spitalizați într-un centru medical din localitatea Manavgat. Menționăm faptul că unul dintre aceștia este de cetățenie turcă, fiind șoferul autocarului implicat în accident. Cetățenii români spitalizați în localitatea Manavgat au suferit leziuni ușoare, putând fi externați în perioada imediat următoare", precizează MAE.

Ministrul Comănescu anunţă că alţi 3 români au fost transportaţi la un spital din Antalya, dintre care unul se află în stare gravă, fiind nevoit să suporte intervenţii chirurgicale, iar ceilalţi doi au fost deja externaţi, potrivit AGERPRES.

"Date cu privire la starea și evoluția răniților spitalizați vor fi actualizate prin intermediul echipei consulare mobile care s-a deplasat la fața locului. Totodată, Celula de Criză menține legătura permanent cu Ambasada României la Ankara, cu echipa consulară mobilă, precum și cu reprezentantul Consulatului Onorific român în Antalya. În demersurile instituționale este implicat și atașatul de interne de la Ankara", se mai arată în comunicatul MAE.