Maduro l-a acuzat pe omologul său columbian, Juan Manuel Santos, că este implicat în "atentatul" cu drone care l-a vizat sâmbătă în timpul unei ceremonii militare la Caracas. Forţele de securitate "au reţinut toţi autorii materiali şi îi vom urmări pe autorii intelectuali. Acest lucru este clar şi există suficiente dovezi ale participării guvernului columbian al lui Juan Manuel Santos", a declarat, potrivit Agerpres, Maduro într-un videoclip postat pe Twitter în noaptea de luni spre marţi.

Santos îşi încheie mandatul marţi şi îi cedează puterea noului preşedinte columbian, Ivan Duque Márquez. Maduro a afirmat că responsabilii care au detonat sâmbătă cele două drone încărcate cu explozibili lângă tribuna prezidenţială au fost antrenaţi în oraşul columbian Chinacota, situat în nord-estul ţării.

"Asasinii şi teroriştii au fost pregătiţi cu antrenori columbieni", a spus Maduro în înregistrarea video în care apare alături de alţi importanţi oficiali venezueleni. Nicolas Maduro l-a acuzat sâmbătă pe Juan Manuel Santos că se află în spatele atacului pe care guvernul de la Caracas l-a calificat drept "o încercare de asasinat ratată".

Preşedintele columbian a respins versiunea autorităţilor venezuelene, descriind-o ca fiind "neobişnuită".
Justiţia venezueleană a promis că va urmări toate persoanele care "conspiră împotriva păcii" după "atacul" care l-a vizat pe preşedintele Maduro.

Rapiditatea răspunsului forţelor de ordine, contradicţiile în declaraţii ale autorităţilor, eventualele manipulări: cazul ridică numeroase semne de întrebare. Nicolas Maduro susţine cu regularitate că este ţinta unor comploturi pe care serviciile sale de securitate reuşesc să le împiedice.