Evenimentul Zilei > Politica > Mădălin Voicu: ”Legea anti-fumat trebuie regândită”. VEZI ce li se pregătește fumătorilor
Mădălin Voicu: ”Legea anti-fumat trebuie regândită”. VEZI ce li se pregătește fumătorilor

Mădălin Voicu: ”Legea anti-fumat trebuie regândită”. VEZI ce li se pregătește fumătorilor

Legea privind interzicerea fumatului în spațiile publice ar trebui regândită, astfel încât să prevadă şi spaţii special amenajate unde fumătorii să poată fi liniştiţi, consideră deputatul PSD Mădălin Voicu. Actul normativ a fost scos astăzi de pe ordinea de zi a Camerei Deputaților.

"Asta nu e lege, după părerea mea, sau forma în care a fost ea prezentată. Nu numai că a fost amânată, dar sper să existe oameni care să gândească lucrurile într-un echilibru care să ne dea dreptul şi nouă, celor care fumăm, să avem un loc în care să putem avea această pretenţie de a fi lăsaţi să rămânem fumători. De acord că ţigara este o chestiune toxică şi care într-adevăr dăunează sănătăţii, dar fiecare îşi asumă într-o formă de libertinism pe care cred eu că democraţia o prevede, să avem sau nu în conştientul sau conştiinţa noastră dreptul de a face acest exerciţiu", a declarat Mădălin Voicu, citat de Agerpres. 

Potrivit deputatului PSD, interzicerea fumatului este o formă de discriminare. 

"În condiţiile în care eu ca fumător constat că există rigori de-astea discriminatorii sau absurde ar trebui să ne gândim dacă într-adevăr ne preocupă ceea ce înseamnă toxicul în care trăim, să nu mai circule nicio maşină pe combustibil lichid sau solid, să nu mai existe fabrici, să nu mai existe nimic care poluează atmosfera", a spus Voicu.