Evenimentul Zilei > Sport > Macedonenii se tem de Valentin Mihăilă: „Tânărul Mihăilă a impresionat”
Macedonenii se tem de Valentin Mihăilă: „Tânărul Mihăilă a impresionat”

Macedonenii se tem de Valentin Mihăilă: „Tânărul Mihăilă a impresionat”

Evoluţiile tot mai apreciate ale lui Valentin Mihăilă în tricoul celor de la Parma nu au trecut neobservate. Presa din Macedonia de Nord îl atenţionează pe selecţionerul Igor Angelovski să-i ofere un tratament special fostului atacant al Universităţii Craiova şi să nu-i lase acestuia spaţiu mare de manevră.

Valentin Mihăilă nu a prins decât douăzeci şi şapte de minute pe teren, în ultima etapă din Serie A, însă macedonenii se tem de sprinturile în forţă ale acestuia din flancul stâng. Jurnaliştii de la Skopje atrag, de asemenea, atenţia şi asupra execuţiilor spectaculoase de la distanţă ale tânărului vârf în vârstă de 21 de ani.

„Adversarii noştri au început pregătirile pentru meci. Jucătorii şi-au arătat calităţile la antrenamante, iar tânărul Valentin Mihăilă a impresionat. Mihăilă ameninţă Macedonia de Nord cu un eurogol magistral reuşit la antrenamente. Jucătorul de 21 de ani a transmis un avertisment Macedoniei cu bijuteria sa de gol” au scris ziariştii de la publicaţia Gol despre fotbalistul de 1,77 metri.

Mihăilă, gata de debutul la naţionala mare

Aflat la prima sa convocara la naţionala mare a României, Mihăilă afirmă că se află într-o formă fizică bună şi fotbalul din Italia i se potriveşte precum o mănuşă. Jocul în viteză, pe contraatac al Parmei, precum şi spaţiile mari din apărările adverse rarefiate îi convin de minune fostului oltean.

„Cred că fotbalul italian mi se potriveşte, mai ales că evoluez pentru o echipă care încearcă să joace mult pe contraatac. Eu, fiind un jucător de viteză, mă simt avantajat de acest stil. M-am integrat foarte bine la Parma şi sper să continui la fel” e discursul, plin de optimism, al lui Mihăilă.

Om de bază în trupa lui Adi Mutu

În scurta sa carieră, atacantul de 21 de ani a bifat doar 14 apariţii la reprezentativele tricolore de juniori. Mihăilă a avut însă un mare merit pentru calificarea naţionalei lui Adi Mutu, la Campionatul European Under 21 din Ungaria şi Slovenia, trecându-şi, de nu mai puţin de cinci ori, numele pe lista marcatorilor, în preliminarii.

Cu toate acestea, selecţionerul Mirel Rădoi a decis să nu-i permită acestuia să participe la EURO, ci l-a convocat, în premieră, la prima reprezentativă.