Evenimentul Zilei > International > LUPTE între Turcia și combatanții kurzi pe teritoriul Siriei. Un oraș a fost SCOS de sub ASEDIUL Statului Islamic
LUPTE între Turcia și combatanții kurzi pe teritoriul Siriei. Un oraș a fost SCOS de sub ASEDIUL Statului Islamic

LUPTE între Turcia și combatanții kurzi pe teritoriul Siriei. Un oraș a fost SCOS de sub ASEDIUL Statului Islamic

Confruntările dintre armata turcă și jihadiști au izbucnit sâmbătă dimineața, după ce Turcia a trimis aproape 50 de tancuri și zeci de soldați pe teritoriul sirian.

Potrivit Agerpres, tancurile turce au avansat în nordul Siriei, în provincia Alep, unde au izbucnit luptele cu jihadiștii musulmani. 

"Tancurile turce au avansat azi în apropiere de localitatea al-Amarne, în provincia Alep, la sud de frontiera turco-siriană și lupte au izbucnit între ele și combatanți susținuți de forțele kurde", a declarat directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Rami Abdel Rahman.

Armata turcă a trimis din nou tancuri pe teritoriul Siriei și a reușit să recucerească orașul Jarablus, care fusese ocupat săptămâna trecută de organizația teroristă Statul Islamic

"Aceasta este o premieră de la intrarea tancurilor turce pe teritoriul sirian, miercuri", a subliniat Rahman. Potrivit lui, combatanții locali angajați în aceste lupte sunt arabi și turcomani, aliați ai kurzilor.