Luptătorul de K1, top 10 în lume, s-a dus la nutriționist să ceară voie la o felie de tort

Luptătorul de K1, top 10 în lume, s-a dus la nutriționist să ceară voie la o felie de tort

Benjamin Adekunle Miron Adegbuyi, cunoscut în lumea largă ca „Benny” sau „Mr. Gentleman”, dă dovadă din nou că e „un gigant sensibil”. Sportivul de lupte full-contact a împlinit 37 de ani, dar nu a pus gura pe tort până când nu a cerut voie nutriționistului.

Benny Adegbuyi are o poveste de viață impresionantă. Născut în Aiud, dintr-o mamă româncă și un tată nigerian, el a pornit neîndrumat, dar cu multă ambiție, într-unul dintre cele mai grele și periculoase sporturi. Avea doar 10 ani.

Până să ajungă locul 3 mondial a fost bodyguard la club

Până să ajungă în fruntea clasamentelor K 1 și să obțină titluri internaționale de kickboxer, Benny a muncit singur, zi de zi, confruntându-se atât cu lipsuri de ordin financiar, cât și cu acte de discriminare din partea oamenilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult, când mama lui a plecat la muncă în Italia, a urmat-o angajându-se bodyguard la un club, pentru a-și câștiga existența.

Totodată, visul lui Benny nu s-a stins în fața neajunsurilor cotidiene și a reușit să urce pe cele mai înalte culmi în ring. În 2015, a atins poziția 3 în lume la categoria grea. Ulterior, a învins adversari celebri și și-a păstrat atât rank-ul cât și titulatura de vedetă a galelor Glory și Superkombat.

Soția și fiul – „Cel mai mare câștig al meu!”

“Nu m-aş fi gândit niciodată când eram în Italia că o să ajung aici. Implicarea mea în sportul de performanţă a fost oarecum la o vârstă târzie. A venit pur şi simplu din nimic. A fost un pariu cu mine. Perioada pe care am petrecut-o în Italia a fost datorită mamei mele care muncea acolo. Eu am urmat-o. Cu siguranţă, ca orice român care munceşte în străinătate mi-am văzut de treaba mea şi m-am dus la muncă. Nu mă gândeam eu că o să ajung aici”, a declarat Benny Adegbuyi.

Astăzi, Benny e împlinit atât profesional cât și în plan personal. E căsătorit cu o frumoasă brunetă pe nume Elena, care l-a făcut și tată de băiat. Cei doi îl au pe Patrick, iar luptătorul a spus despre familia lui că e „cel mai mare câștig al său”.

Sacrificii chiar și de ziua lui

Deși a ajuns la un punct la care ar putea să-și permită multe chestii luxoase, luptătorul de aproape 2 metri înălțime nu se abate de la regulile stricte impuse în sport. A împlinit recent 37 de ani și a luat pentru acasă un tort pe care să-l împartă cu familia.

Fotoreporterii EVZ l-au surprins pe Benny stând de vorbă cu un specialist în nutriție chiar în stradă, ținând tortul în mână. A cerut mai mult ca sigur sfaturi despre cantitatea de dulce cu care se poate răsfăța, dar cu certitudine Benny își pregătește noile meciuri și are nevoie de o alimentație cât mai corectă.

Benny Adegbuyi i-a sorbit cuvintele nutriționistului, și pare că a plecat lămurit spre casă. Sperăm că sfatul specialistului a fost „Totul cu moderație!”, iar sportivul a putut să se bucure de prăjitură alături de cei dragi.