Liderul de putaților PNL, Ludovic Orban, ar putea să-și piardă astăzi funcția. Contracandidatul său se anunță a fi Eugen Nicolăescu, vicelider de grup, împins de la spate de actuala conducere a partidului, care s-a hotărât pe ultima sută de metri să candideze.

Decizia conducerii PNL de a-l da jos pe Orban a venit după ce acesta a avut mai multe opinii în contradictoriu cu liderii partidului.

Chiar dacă este prim-vicepreședinte al formațiunii liberale, el a fost marginalizat în timp. Ultimul episod, și cel care i se reproșează, a fost cel al retrimiterii Codului fiscal în Parlament de către președintele Iohannis.

Astfel, Orban a afirmat că PNL susține Codul fiscal în forma propusă de Parlament, în timp ce co-președinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, au susținut poziția șefului statului.

„PNL nu poate să facă altceva decât să sprijine în continuare Codul fiscal. (…) Nu cred că trebuie pedepsiţi românii, mediul de afaceri şi toţi cei care operează pe piaţă pentru incapacitatea Guvernului. România are nevoie pentru relansarea economică de adoptarea acestui Cod fiscal”, a spus atunci Orban, presa criticându- i pe liberali că vorbesc pe două voci.

Un alt episod în care Orban și Gorghiu s-au contrazis a fost cel al atacării la CCR a hotărârii Parlamentului în cazul Ponta. Astfel, Orban voia ca PNL să facă acest lucru, în timp ce Alina Gorghiu s-a opus.

Te-ar putea interesa și: