Fata care luptă cu ce mai dură formă de CANCER DE PIELE. Campanie umanitară: „Şansă pentru Claudia”

Fata care luptă cu ce mai dură formă de CANCER DE PIELE. Campanie umanitară: „Şansă pentru Claudia”

Astăzi,se deschide oficial campania „Şansă pentru Claudia”. Campania este una de strângere de fonduri dedicată Claudiei Morariu. Tânăra de 27 de ani suferă de o formă de cancer foarte dură, care a pus-o în situaţia de a lupta pentru viaţa ei.

Campania, realizată la iniţiativa foştilor colegi de liceu şi de facultate prin intermediul Fundaţiei „Hans Lindner”, se va desfăşura pe o perioadă de 5 săptămâni. Inițiatorii au transmis un comunicat în care se arată că în cadrul campaniei vor avea loc evenimente culturale prin care doresc să atragă fonduri ce vor merge către tratamentul Claudiei: piese de teatru, concerte ale trupelor cunoscute la nivel local şi spectacole de dans. De asemenea, se va organiza in Sibiu şi un cros prin care dorim să sprijinim cazul Claudiei. Primul eveniment care va avea loc în cadrul campaniei este „Citeste o carte! – Salvează o viaţă!”. Prin intermediul acestui eveniment organizatorii doresc să readucă la viaţă o pasiune care pare a se stinge, cititul. În esenţă, fiecare persoană participantă va veni cu cartea preferată şi va parcurge din ea pasaje, care ulterior vor fi dezbătute de ceilalţi. De asemenea, cititul este una din pasiunile Claudiei şi ne dorim ca oamenii care vor participa la eveniment să înţeleagă faptul că pasiunile făuresc prietenii, şi că prietenii sunt uniţi atunci când există probleme. Evenimentul va avea loc în Parcul Sub Arini, la foişorul unde pe vremuri cânta fanfara militară, Duminică – 9 Martie, la ora 12:00. Povestea Claudiei A terminat Comunicare şi Relaţii Publice şi masterul de Publicitate şi Brand, în cadrul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu. Şi–a croit drumul aşa cum a visat, presărând optimism, ambiţie şi perseverenţă şi dorindu–şi o carieră de succes în domeniu. Dar când să facă primii paşi, abia ieşită de pe băncile facultăţii, s–a îmbolnăvit. Din 2009, povestea Claudiei Morariu s–a schimbat. Astăzi, tânăra nu mai luptă să îşi caute eventual un loc de muncă – aşa cum poate ar fi fost normal –, să îşi ia casă sau să călătorească. Vrea doar să trăiască. Preţul vieţii ei este, însă, prea scump. Şi are nevoie de noi şi de 268.000 de lei. Cea mai severă formă de cancer de piele

Visa la un viitor frumos, să se angajeze după ce a ter­minat fosta Facultate de Jur­nalistică şi să îşi facă o familie, păstrându-şi, totodată, dra­gos­tea pentru dansul sportiv pe care îl practica necontenit. Mergea la spectacole, parti­cipa la fel de fel de competiţii şi nu se dădea bătută. Dar în toamna anului 2009, Claudia Morariu avea să se aleagă cu un alt destin. S-a îmbolnăvit. A fost diagnosticată cu mela­nom malign, cea mai severă formă de cancer de piele. A fost supusă la o intervenţie chirur­gicală şi a mers, apoi, la con­troale periodice, din trei în trei luni, la Cluj. Totul dădea să fie bine. Dar în 2013, în vară, rezultatele nu au fost deloc pozitive, iar Claudia a trebuit să se apuce de şedinţe de radioterapie şi chimioterapie, la care participă şi în prezent. "Atunci am aflat că boala a recidivat şi mi-au apărut metas­taze la ficat, la creier şi în zona ganglionilor la gât. Am început să fac raze şi şedinţe chinuitoare de chimioterapie, timp de nouă luni, dar, din păcate, starea mea de sănă­tate nu s-a îmbunătăţit", poves­teşte tânăra de 27 de ani.

"Asta nu e viaţă"

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru ca viaţa să îşi capete sensul, Claudia are nevoie de noi, cei care suntem dispuşi să renunţăm măcar la o pâine pe zi şi să o ajutăm. Firul vieţii îi atârnă de un singur nume: Ipilimumab sau, sub denu­mirea comercială, Yervoy. Este un tratament pentru melanom malign de ultimă generaţie, fiind singurul care asigură şanse de supravieţuire în cazul acestei maladii. Pentru patru şedinţe de perfuzie, efectuate din trei în trei săptămâni, Claudia trebuie să plătească 268.000 de lei. Are nevoie de ei toţi, pentru că, odată ce se apucă de tratament, trebuie să îl şi termine. "Nu pot renunţa după două şedinţe - de exemplu - că nu mai am bani. Că va fi în zadar tot efortul...", ne destăinuie fata, privindu-şi mama în ochi. "Vreau să îmi văd de viaţa mea. Asta nu e viaţă...", mai adaugă. Trăiesc din venitul tatălui Claudia locuieşte cu părinţii, singurul care lucrează fiind tatăl. Mama a ieşit la pensie, iar costurile sunt peste limita veniturilor sale. Le e imposibil să strângă aproximativ 63.000 de euro fără ajutorul nostru. Aşa că cei care doresc să le fie aproape pot face donaţii la RO02VBBU2511SB2596792701 – cont în RON, deschis la Volk­s­bank România, pe numele Claudia Morariu. Cont euro: RO37VBBU2511SB2596791101 pentru donatorii din Româia, iar pentru donatorii din străi­nătate se mai adaugă codul BIC al Băncii  Volksbank: VBBUROBU. Donaţiile de la fir­me, companii sau orga­nizaţii se pot face prin Fundaţia “Hans Lindner”, cod fiscal 9368597, având sediul în Satu Mare, str. Ceahlăului nr. 38. Să ne deschidem sufletul!