În respectiva înregistrare, fostul deputat PSD, Vlad Cosma, a dezvăluit detalii grave despre comportamentul şocant al procurorului „Portocală” (n.r. Mircea Negulescu). Acesta susține că Negulescu a fabricat probe în dosarul în care a fost trimis în judecată Sebastian Ghiță, dar şi că la nivelul DNA Ploiești s-a format un grup infractional organizat din care fac parte mai mulți procurori DNA.

„Din acest grup organizat fac parte Onea Lucian, procuror şef al DNA, Deaconu Giruela, printre altele şi naşa domnului Onea, celebrul procuror suspendat Negulescu, cât şi poliţiştii judiciari Mihai Iordache şi Florea Gabriel. Scopul lor era să inventeze dosare, pe baza probelor fabricate. În acest mod a fost promovat”, a spus Vlad Cosma, la Romania TV.

STENOGRAMELE INCENDIARE CARE ARUNCĂ DNA ÎN AER

În acest context,  fostul deputat PSD Vlad Cosma a depus, la Parchetul General, o plângere contra a patru procurori DNA, pe care îi acuză de măsluirea unor probe. Plângerea penală depusă de fostul parlamentar sunt acuzați procurorii DNA Ploiești Mircea Negulescu, Lucian Onea, Giluela Deaconu și Alfred Savu. Cei patru sunt acuzați de represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, compromiterea intereselor justiției, abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat. Vlad Cosma relatează, în plângerea trimisă PICCJ, că a fost chemat la DNA Ploiești în 2015 și presat să participe la măsluirea unor probe în vederea realizării de dosare penale contra unor persoane publice. El a mai relatat că a fost amenințat că, dacă nu colaborează, va avea de suferit atât el, cât și tatăl său, Mircea Cosma, și sora sa, Andreea Cosma, ambii politicieni.

În acest scandal a reacţionat şi Sebastian Ghiță, afllat în Serbia şi care a fost șocat după înregistrările audio în care procurorul „Portocală”, ajutat de Onea, a fabricat mai multe dosare, printre care și pe al său. „Eu am spus aceste lucruri în Parlamentul României, le-am spus și Codruței Kovesi, fără să bănuiesc această crimă. Ce am auzit astă seară este crimă. Onea, Portocală sunt niște nemernici. Sunt neoameni, dar nu am crezut că o să aflu într-o zi că știa și Codruța Kovesi de aceste practici, că era fericită, că de abia aștepta. Reprezintă o invenție ceea ce a prezentat DNA în cazul meu. Acest Portocală mergea des prin București și se întorcea cu tot felul de povești. Este un om fără creier, fără minte, fără suflet, face o grămadă de lucruri rele.

Nu aveam dovada dintr-un birou de la DNA și dintr-o unitate din asta de elită, chestia asta pe care au vrut să i-o facă acelui domn Petran, e de domeniul fantasticului. Nici Ceaușescu nu făcea așa ceva. Domnul Augustin Lazăr trebuie să îi aresteze mâine. Eu oricum voi face plângere penală. Tot timpul încearcă să influențeze martori, fură hârtiile, strică calculatoarele. Noroc că noi avem toate hârtiile. Gândiți-vă că acești oameni mâine arestează pe nu știu cine la DNA Ploiești. Unul din martorii ăștia acoperiți pe care i-au folosit. Mi-au făcut mie un dosar cum de știu acest lucru. 

Eu nu i-am făcut nimic rău lui Portocală, i-am povestit tot: cum am făcut banii, ce am vândut, cum. Știu ce a făcut acest om familiei Cosma, cum i-a făcut avansuri domnisoarei Cosma. Nici Securitatea lui Ceaușescu nu făcea așa ceva. Domnul procuror general, domnul Augustin Lazăr, trebuie să ne arate că nu a venit acolo să îi acopere pe acești infractori. Acești oameni trebuie să fie arestați.” REACŢIA COMPLETĂ A LUI GHIŢĂ AICI

Reacţia DNA cu privire la înregistrări a venit luni dimineaţa (12 februarie 2018) şi poate fi citită AICI. De asemenea, şi şefa instituţiei, Laura Codruţa Kovesi a reacţionat după înregistrările cu „Portocală”.

În acest context, vă invităm să răspundeţi următoarei întrebări:  credeţi că lupta anticorupţie a fost compromisă de procurori tip „Portocală”?