Ionuț Lupescu (49 de ani), fostul mijlocaș al echipei naționale, va încerca să-l oprească pe Răzvan Burleanu (medalion) din cursa pentru câștigarea celui de-al doilea mandat de președinte al Federației Române de Fotbal.

Ieri, „Kaiserul” a anunțat că va intra în cursa pentru alegerile programate la data de 18 aprilie. Interesant este că Lupescu a făcut marele anunț prin intermediul soției.

„Sunteți mulți care mi-ați solicitat de-a lungul ultimului ani să îmi pun experiența, cunoștințele și pasiunea în serviciul fotbalului din țara mea. V-am auzit, am înțeles, am cântărit și am luat decizia conformă cu dorințele voastre, să îmi depun candidatura la președinția Federației Române de Fotbal”, a scris Flori Lupescu pe Facebook.

Renunță la funcția deținută la UEFA

Odată lansată informația, fostul mjlocaș a vorbit despre decizia luată. „M-am hotărât să intru în această luptă fiindcă foarte multă lume mi-a cerut să facem ceva pentru fotbalul românesc. În zilele următoare voi face și o conferință de presă pentru a oferi detalii. Mi-am încheiat socotelile cu UEFA, urmează să plec și prin țară pentru a discuta cu membrii afiliați”, a spus Lupescu pentru gsp.ro.

Fostul component al „Generației de Aur” și-a dat demisia din funcția de director tehnic al UEFA, pentru a se ocupa de alegeri. Pentru el, FRF nu este o necunoscută, pentru că, în perioada 2005 – 2011 a fost director general la „Casa Fotbalului” și a colaborat cu fostul președinte Mircea Sandu.

S-a ocupat de arbitrajele din Liga I

Lupescu s-a transformat astfel dintr-un opozant al „Nașului”, într-un colaborator. În cele din urmă, „Kaiserul” a plecat la UEFA, după mai multe discuții în contradictoriu avute cu Sandu. Fostul mijlocaș este cel care a girat pentru numirea lui Răzvan Lucescu în funcția de selecționer, de aici rezultând o perioadă catastrofală pentru prima reprezentativă. La FRF, Lupescu a fost și cel care s-a ocupat cu delegarea arbitrilor la meciurile din Liga I, într-o vreme în care scandalurile legate de „fluierași” erau la ordinea zilei.