Evenimentul Zilei > Actualitate > Lumen, un show care spune povestea Timișoarei, într-un port unic în țară
Lumen, un show care spune povestea Timișoarei, într-un port unic în țară

Lumen, un show care spune povestea Timișoarei, într-un port unic în țară

La final de săptămână golful de pe Bega, singurul port interior care nu se află pe Dunăre, se transformă miraculos. Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană propune evenimentul Lumen, povestea Timişoarei, dintr-o perspectivă personală. Acesta va avea loc în zilele de 5, 6 şi 7 octombrie, începând cu ora 20:00, în golful din zona Solventul.

Sunt implicați acrobaţi și  voluntari, aproximativ 200. Două macarale de 80, respectiv 130 tone vor ridica artiștii de la sol, vor avea loc video-mapări cu proiectoare de 100.000 de lumeni, pe apă vor pluti barje și bărci. Lumen este un spectacol despre trecutul şi prezentul Timişoarei, un show de lumină, sunet, dans şi acrobaţii care are loc în fostul port al Timișoarei.

Puţină lume ştie că portul Timișoara, amplasat pe Canalul Bega, este singurul din cele 30 de porturi interioare ale României care nu se află pe Dunăre. Atestarea sa documentară datează de la 1860

„Dorim activarea fostului port al orașului Timișoara prin implicarea unor actori culturali locali, coordonați de coregraful jocurilor Paralimpice de la Londra, Kevin Finnan, director artistic al companiei britanice Motionhouse. Muzica va fi scrisă de compozitoarea Sophy Smith, în colaborare cu creatori locali, conținutul grafic pentru video-mapări va fi realizat de compania bască Logela, iar conținutului artistic al programului din 2018 va fi creat cu participarea Unfold Motion, a Asociației Culturale TGP (coordonator al voluntarilor pentru muzică) și al Asociației Tango Timișoara”, arată organizatorii evenimentului.

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: