Fostul tenismen rus Andrei Chesnokov le atrage atenția reprezentanților WADA că Serena Williams ar folosi substanțe interzise. Americanca a avut mai multe ieșiri nervoase atunci când trebuia să fie supusă testelor anti-doping.

„Pentru o jucătoare de tenis, să lipsești un an este un adevărat dezastru. Așa că nu e o surpriză că, după povestea cu meldoniumul, Maria nu s-a mai întors la nivelul ei anterior.

Am și o mare întrebare pentru WADA. De ce Serena Williams poate folosi amfetamină și se închid ochii, pe motiv că ar fi în uz terapeutic, iar Sharapova a fost suspendată pentru că a folosit o substanță care nu o făcea mai puternică?”, s-a întrebat Andrei Chesnokov, potrivit Match TV.

Maria Sharapova a fost suspendată doi ani (pedeapsă redusă la 15 luni ulterior), începând cu ianuarie 2016, după ce a fost testată pozitiv cu substanța meldonium. Meldonium, THP, MET-88, Mildronats sau Quaterine este un medicament anti-ischemic fabricat de o companie farmaceutică din Letonia. Este folosit în Lituania și în Federația Rusă, dar nu a fost aprobat de Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA.