Evenimentul Zilei > International > Lumea sportului, îngrozită de confesiunile unei mari patinatoare. „Mă bătea cu lama de la patina, până…”
Lumea sportului, îngrozită de confesiunile unei mari patinatoare. „Mă bătea cu lama de la patina, până…”

Lumea sportului, îngrozită de confesiunile unei mari patinatoare. „Mă bătea cu lama de la patina, până…”

Jessica Shuran Yu (19 ani), campioana din 2017 a Jocurilor din Asia de Sud-Est și campioană națională de două ori la patinaj artistic, zuguduie lumea sportului cu o serie de mărturisiri revoltătoare.

Patinatoarea Jessica Shuran Yu (19 ani), sportivă din China care concurează pentru Singapore, a dezvăluit că antrenorul ei a început să o bată de la 11 ani.

„Când se enerva, adică de fiecare dată când făceam cea mai mică greșeală, mă punea să întind mâna. Uneori mă bătea de mai mult de zece ori pe zi, până când ajungea la carne”, a povestit patinotoarea, participantă la Mondialul din 2017, de la Helsinki, potrivit digisport.ro

„Mă bătea și cu lama de la patină. Chiar dacă sângeram după, nu aveam voie să mă spăl. Trebuia să închei antrenamentul, ca să nu-l supăr”, a mai spus Yu.

De două ori campioană națională a statului Singapore și câștigătoare a medaliei de aur la Jocurile Asiei de Sud-Est din 2017, Jessica Shuran Yu a povestit că antrenorul ei din China le jignea mereu pe patinatoare. Le numea „grase”, „proaste” sau „inutile”, potrivit digisport.ro.

„La 14 ani eram la pubertate și mă descurcam greu cu săriturile, pentru că luam în greutate. Atunci eram lovită cu lama în picior și pusă să încerc din nou. Nu aveam voie să mă spăl sau să plâng”, a adăugat sportiva.

„Era dezumanizant”

Jessica Shuran Yu susține că toate aceste abuzuri aveau loc în fața celorlalți sportivi.

„Am fost incredibil de umilită, așa că nu am putut spune asta niciunui adult, de la școală sau de la federație. Era dezumanizant! M-a făcut să mă simt atât de mică”, a continuat patinatoarea.

Patinatoarea născută la Beijing s-a decis să rupă tăcerea după ce a văzut un documentar despre abuzurile sexuale la care au fost supuse mai multe gimnaste din America și din Marea Britanie.

Dezvăluirile lui Jessica Shuran Yu vin în contextul în care, în ultima perioadă, mai multe sportive au acuzat abuzuri similare, atât în China, cât și în alte țări asiatice.

Sursa: digisport.ro

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: