Evenimentul Zilei > EVZ Special > Lumea muzicii s-a cutremurat la vârf. A murit artistul care a schimbat cursul istoriei
Lumea muzicii s-a cutremurat la vârf. A murit artistul care a schimbat cursul istoriei

Lumea muzicii s-a cutremurat la vârf. A murit artistul care a schimbat cursul istoriei

Compozitorul american Irving Burgie, care a adus genul calypso în SUA, a murit vineri, la vârsta de 98 de ani

Compozitorul american Irving Burgie, care a adus genul calypso în SUA, a murit vineri, la vârsta de 98 de ani,  informează duminică AFP.

Moartea sa a fost anunţată de premierul din Barbados în cadrul unei ceremonii dedicată independenţei acestui micuţ stat caraibian pentru care Irving Burgie a compus imnul naţional.

Născut în SUA, însă marcat puternic de cultură şi mai ales de muzica din Caraibe, Irving Burgie i-a propus în 1956 lui Harry Belafonte să reorchestreze în stilul calypso, muzica originară din Trinidad-Tobago, piesa ”Day-O”, lansată în 1952.

Melodia s-a bucurat de un succes enorm,încât Belafonte a decis să compună alături de Burgie un album întreg pe astfel de ritmuri, lansat chiar sub titlul „Calypso”.Albumul a fost primul care a depăşit 1 milion de copii vândute în SUA

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.