Evenimentul Zilei > Actualitate > Lumea justiției este în doliu. Un reputat magistrat a încetat din viață
Lumea justiției este în doliu. Un reputat magistrat a încetat din viață

Lumea justiției este în doliu. Un reputat magistrat a încetat din viață

Un apreciat magistrat care își desfășura activitatea la Înalta Curte de Casație și Justiție a încetat din viață.

Judecătoarea Bianca Elena Țăndărescu, de la Secția I Civilă a instanței supreme a încetat din viață. Anunțul privind decesul judecătoarei Țăndăreascu a fost făcut joi, 14 octombrie 2021, de către Consiliul Superior al Magistraturii:

„Consiliul Superior al Magistraturii își exprimă profundul regret pentru încetarea din viață a doamnei Bianca Elena Țăndărescu, judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție și transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să o odihnească!”

Parcursul profesional al judecătoarei Bianca Țăndărescu

Judecătoarea Bianca Elena Țăndărescu a absolvit Facultatea de Drept în anul 1996. Ea a promovat la Înalta Curte în anul 2010, de la Curtea de Apel București. Judecătoarea Țăndărescu era considerată unul dintre cei mai buni specialiști în dreptul Uniunii Europene din cadrul instituției.

„Am promovat, în același an, examenul de admitere în magistratură, stagiatură la Judecătoria Drobeta Turnu Severin, după definitivat, la Judecătoria sectorului 1, apoi la Tribunalul București și, din anul 2006, la Curtea de Apel București. Sunt formator, din anul 2005, la catedră de Drepturile omului a Institutului Național al Magistraturii, colaborator permanent, la secțiunea CEDO, a portalului juridice.ro. Am făcut parte din comisii de elaborare a subiectelor la drepturile omului și din comisii de examinare la disciplinele drept procesual civil și drept civil; publicații de specialitate”, povestea judecătoarea într-un interviu pentru site-ul juridice.ro.

Mesaje de condoleanțe din partea colegilor magistrați

După deces, mesaje de condoleanțe pentru familia îndoliată au venit de la mai multe instituții publice. Un asemenea mesaj a fost transmis, pentru magistrat, de colegii săi din cadrul Secției I Civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție:

„Cu adâncă durere, tristețe și profund regret anunțăm plecarea dintre noi, într-o lume mai bună și mai dreapta, a colegei noastre, Bianca-Elena Tandarescu. Va rămâne mereu în amintirea noastră că un exemplu de sensibilitate și dăruire profesională. Suntem alături de familia îndoliată și îndurerată! Judecătorii Secției I Civile a ÎCCJ”

De asemenea, Ministerul Public a anunțat decesul judecătoarei Bianca Elena Țăndărescu, de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție îşi exprimă profundul regret pentru trecerea la cele veșnice a doamnei Bianca Elena Țăndărescu, judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, şi transmite condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a transmis Ministerul Public.