Evenimentul Zilei > Actualitate > Lumea în ZODIA TERORISMULUI. Noul an a început cu ameninţări şi atentate pe tot globul. Minţile criminale şi REGIA TERORII
Lumea în ZODIA TERORISMULUI. Noul an a început cu ameninţări şi atentate pe tot globul. Minţile criminale şi REGIA TERORII

Lumea în ZODIA TERORISMULUI. Noul an a început cu ameninţări şi atentate pe tot globul. Minţile criminale şi REGIA TERORII

Prima zi a anului 2016 a fost marcată de teroarea răspândită parcă după un scenariu bine stabilit şi pus în scenă de un regizor cu o minte criminală. În debutul acestui an, Germania, Rusia, Franţa, Belgia, Olanda şi SUA au fost acoperite de umbra macabră a terorismului.

Rafale de armă automată într-un bar din Tel Aviv

Cel puţin două persoane au fost ucise vineri după-amiază, iar alte şapte au fost rănite după ce un individ a deschis focul într-un bar din oraşul israelian Tel Aviv. Bărbatul care a deschis focul, a fugit imediat după atac.

Militari francezi vizaţi de un atac cu maşina

Un bărbat care a încercat să intre cu maşina într-un grup de militari francezi, a fost doborât de gloanţele acestora în sudul-estul Franţei, în faţa unei moschei din oraşul Valence, conform Le Monde. Un militar a fost rănit uşor iar un trecător a fost atins de un glonţ rătăcit.

Gările din Munchen au fost ţintite de ISIS

Autorităţile germane caută şapte islamişti irakieni şi sirieni, afiliaţi reţelei teroriste Stat Islamic, în ancheta privind complotul care viza gări din oraşul Munchen. Serviciile secrete americane şi franceze au alertat joi seară autorităţile germane în ceea ce privea riscul unui atac pregătit de fanaticii Statului Islamic, care se pregăteau să atace de Revelion.

Un american pregătea un atentat la New York

Serviciile de securitate au arestat joi seară un bărbat ce voia să comită un atac armat, de Revelion, într-un restaurant din New York, în numele reţelei teroriste Stat Islamic.

Alarme cu bombă la Amsterdam și Moscova

Un britanic de 29 de ani a fost reținut vineri pe aeroportul Schiphol din Amsterdam după ce a spus că avea asupra lui o bombă.

O alarmă cu bombă care s-a dovedit a fi falsă a fost și în Moscova, capitala Rusiei. Au fost verificate două gări unde s-a anunțat că ar fi fost plasate dispozitive explosive, iar 500 de persoane au fost evacuate din gara Paveletsky și din gara Kursky.