Nucleul redacțional al publicației Lumea Banilor (luba.ro) e același de la Lumea Justitiei (luju.ro), care, de 10 ani, este un etalon al presei responsabile și de calitate în peisajul media autohton. ”La mulți bani, Lumea Banilor!”, scrie Răzvan Savaliuc într-un editorial ce marchează lansarea luba.ro.

Noua publicație își propune o nouă abordare a sectorului economic și va acoperi toate domeniile, de la evenimentele la zi, la litigii, bănci, camere de comerț, antreprenoriat, companii, piață online, insolvență, IT și Business Capital. Prima zi pe piață și-a început-o în forță, cu materiale exclusive și analizele unor nume cunoscute, precum Răzvan Savaliuc, Ilie Șerbănescu, Gelu Diaconu etc.

”Banul? E frumos să poți să-l faci! Și e perfect dacă reușești să nu-ți ia mințile. Pentru cei mai mulți banul e un mijloc de supraviețuire. Pentru mulți e calea împlinirii tuturor viselor. Pentru inițiați nu mai este un scop în sine, ci doar un joc al puterii. Pentru extrem de puțini, aș spune pentru “cei aleși”, sunt calea prin care îți poti asigura o viață fericită. (…)

Fără bani în lumea modernă nu se prea poate… căci după troc, nu s-a inventat un alt mijloc mai bun de plată. Banii îți condiționeaza existența și statutul social. Totul e în mâna lor. Și trebuie să înveți să-i respecți. (…)

Dreptul oamenilor la fericire e strâns legat de modul în care Statul știe și poate să-și gestioneze piețele și resursele, pentru a realiza un produs intern brut cât mai ridicat. Din nefericire, România se numără printre statele cotropite economic ale Europei, având guvernări-calamitate, incapabile să exploateze în interes național imensele resurse pentru care suntem continuu vânați”, scrie Răzvan Savaliuc în editorialul său.