Evenimentul Zilei > International > Justiția din Brazilia pune sechestru pe bunurile fostului președinte Luiz Inacio Lula da Silva
Justiția din Brazilia pune sechestru pe bunurile fostului președinte  Luiz Inacio Lula da Silva

Justiția din Brazilia pune sechestru pe bunurile fostului președinte Luiz Inacio Lula da Silva

Judecătorul brazilian Sergio Moro a cerut să se pună sechestru pe bunurile aparținând fostului președinte Luiz Inacio Lula da Silva, în urma condamnării sale pentru corupție.

Fostul președinte a fost acuzat că a primit mită de la compania de construcții OAS sub forma unui apartament de lux în stațiunea Guaruja, statul Sao Paulo. Sentința tribunalului împotriva domnului Lula este de nouă ani și jumătate de închisoare, dar acesta poate face recurs.
În plus față de pedeapsa cu închisoare, judecătorul Moro a decis confiscarea a 600.000 de reali din patru conturi bancare aparținând domnului Lula. Trei apartamente, un teren și două mașini au fost, de asemenea, puse sub sechestru de către instanță. Lula și familia sa pot folosi bunurile respective, dar nu le pot vinde.
Lula neagă toate acuzațiile. Echipa de avocați care îl apără a insistat asupra faptului că judecătorul a fost părtinitor din punct de vedere politic și că l-a declarat vinovat pe Lula, în ciuda lipsei flagrante de dovezi.
Potrivit domnului Lula, el și soția sa doar au vizitat apartamentul din Guaruja, dar au refuzat să-l cumpere, în cele din urmă. Avocații domnului Lula au făcut publice, de asemenea, documente care arată că firma OAS a folosit apartamentul ca garanție pentru un împrumut de la banca de stat Caixa, explicând astfel că apartamentul nici măcar nu se afla în posesia societății, pentru a putea fi vândut.
De asemenea, avocații apărării au declarat că decizia de a pune sechestru pe bunurile președintelui este arbitrară și că ei nu au fost informați în mod corespunzător despre această acțiune, aflând ce s-a întâmplat de la presă.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: