Evenimentul ZileiEVZ SpecialLuis Lazarus, bun de plată. Vedeta care îl lasă pe jurnalist fără bani

Luis Lazarus, bun de plată. Vedeta care îl lasă pe jurnalist fără bani

Luis Lazarus, bun de plată. Vedeta care îl lasă pe jurnalist fără bani
Procesului de calomnie intentat de Oana Zăvoranu lui Luis Lazarus a luat sfârșit. Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis că jurnalistul este bun de plată.

Reclamanta Oana Zăvoranu l-a chemat în judecată pe Luis Lazarus pentru afirmațiile făcute în mai multe show-uri de televiziune difuzate în anii 2014-2015 de Kanal D, în care pârâtul a calificat-o pe reclamantă drept „centuristă”, „hienă care trăiește din moartea mamei ei”, „o semi-asasină”, „ o femeie care nu e normală la cap, or drogată”, „ o femeie în fază de iresponsabilitate”, etc.

Ce daune morale a cerut Oana Zăvoranu

Oana Zăvoranu solicitase judecătorilor obligarea pârâtului la plata sumei de 100.000 euro, constând în daune morale pentru pretinse atingeri aduse dreptului la demnitate și viață privată.

Prima etapă a disputei s-a consumat la Judecătoria Sectorului 1, care a declinat competența de soluționare a cauzei în favoarea Tribunalului București – Secția civilă. În aprilie 2017, această instanță a admis în parte acțiunea formulată de reclamantă, l-a obligat pe pârâtul Luis Lazarus să-i plătească reclamantei suma de 30.000 Euro (echivalent în lei la data plății efective), cu titlu de daune morale. În plus, instanța a decis atunci să-l mai oblige pe pârâtul Luis Lazarus să se abțină ca pe viitor să facă afirmații publice nedovedite temeinic, cu privire la reputația sau viața privată a reclamantei și de asemenea l-a obligat la plata sumei de 5.180 lei către reclamantă, cu titlu de cheltuieli de judecată.

Următoarea etapă s-a consumat la Curtea de Apel București care, în februarie 2019, a înjumătățit cuantumul sumei constând în daune morale, respectiv l-a obligat pe pârâtul Lazarus să-i plătească reclamantei Zăvoranu suma de 15.000 euro, echivalent în lei la data plătii efective.

Hotărârea este definitivă

„ Decizia nr. 964: Respinge, ca nefondat, recursul declarat de pârâtul Lazarus Luis Vicenţiu împotriva deciziei nr. 161 A din 5 februarie 2019 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a civilă. Obligă pe recurentul pârât Lazarus Luis Vicenţiu la plata sumei de 1438 lei către intimata reclamantă Zăvoranu Ioana cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă”, se arată în soluția instanței.

Înalta Curte de Casație și Justiție a tranșat disputa dintre cele două „vedete” în data de 22 aprilie, astfel că Luis Lazarus ar trebui să-i plătească reclamantei 15.000 de euro, dar și să se abțină ca pe viitor să facă afirmații publice nedovedite temeinic, cu privire la reputația sau viața privată a acesteia, scrie justnews.ro.


Accesează: