Evenimentul Zilei > Politica > Lui Cîțu i-au murit lăudătorii? „Economia confirmă deja lucrurile fantastice”
Lui Cîțu i-au murit lăudătorii? „Economia confirmă deja lucrurile fantastice”

Lui Cîțu i-au murit lăudătorii? „Economia confirmă deja lucrurile fantastice”

Printr-o postare intitulată „PNL=BUNĂSTARE”, Florin Cîțu susține că liberalii au promis „lucruri fantastice”, pe care economia le-a confirmat deja.

„Dobânzile SCAD pentru că investorii au încredere că acest guvern PNL FACE ce este NEVOIE și ce TREBUIE pentru a reduce deficitul bugetar.

Reducem deficitul bugetar pentru că DOAR așa putem să reducem inflația și dobânzile, să ne asigurăm că rămân mici pe termen lung și DOAR așa aducem bunăstare pentru TOȚI românii.

Am promis lucruri fantastice si asta facem. Deja economia ne CONFIRMA!”, a scris Ministrul Finanțelor.

Ministrul Finanțelor nu face economie…de vorbe. „Socialiştilor, vă dau un sfat…”

După atacul dur al PSD împotriva ministrului de Finanțe, Florin Cîțu a reacționat imediat.

Ministrul a postat pe pagina sa de socializare un comentariu prin care spune că cei care l-au atacat ar trebui să „mai studieze economie”.

„Disperare, numele tău este PSD! De câteva zile tot PSD-ul produce ştiri false pe teme economice la adresa mea. Socialiştilor, va dau un sfat. Puneţi mâna pe carte”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Reamintim că ministrul Cîțu a fost criticat de PSD, social-democrații numindu-l „habarnist”.

„Un ministru habarnist! Care, atunci când este întrebat direct, nu știe nici cât îi îndatorează pe românii prin împrumuturile sale, nici pe câți ani.

Un ministru care, de când a ajuns în funcție, nu a reușit să înțeleagă nici măcar câți bani are de restituit în contul datoriilor din anii trecuți.

10 miliarde, domnule Cîțu! Nu 20, cum mințiți fără pic de jenă! Mai exact, 417 milioane în ianuarie, 9,1 miliarde în februarie și 417,2 milioane în martie. Sursa este publică, site-ul BNR.

Și NU, împrumutul de 9,1 miliarde lei nu este contractat de PSD, ci de Guvernul Cioloș. Pentru ce? Puteți să-l întrebați pe dânsul!”, au scris cei de la PSD pe pagina de Facebook a partidului.