Prezent joi Ministerul Sănătății, cu ocazia preluării portofoliului de către noul ministru, Victor Costache, premierul Ludovic Orban a anunțat schimbarea conducerii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dar şi pe cea a Institutului Clinic Fundeni, informează Agerpres.

În prezent, preşedinte al CNAS este Vasile Ciurchea, iar la Institutul Clinic Fundeni tocmai a fost numită manager interimar Adriana Cotel. Instalarea ei s-a produs luni, printr-un ordin semnat în ultima zi de mandat de fostul ministru, Sorina Pintea.

Adriana Cotel (35 de ani) a înlocuit-o în funcţie pe Alina Tănase, care era manager interimar la Fundeni din 15 august. Anterior, Cotel fusese preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Despre Adriana Cotel se spune că este protejata lui Darius Vâlcov, fiind propulsată de acesta în funcții cheie din sistemul de sănătate.

Cu toate că a ocupat funcții de conducere în CNAS și ANM, fiind răspunzătoare de soarta celor 16 milioane de asigurați din România și administrând un buget de 7 miliarde de euro, Adriana Cotel a refuzat constant să își publice CV-ul. Presa a scris de-a lungul timpului că ea a avut și o puternică ascensiune academică – în doar trei ani, a ajuns licențiată în Psihologie, masterandă, doctorand, asistent universitar și psiholog cu triplă specializare.