După cum amintea, sâmbătă, EVZ, administrația locală nu a aprobat organizarea mitingului PNL de prezentare a candidaților la alegerile europarlamentare în centrul orașului iar, în aceste condiții, liberalii s-au reunit la marginea localității, pe o proprietate privată. Acest lucrul nu i-a împiedicat pe cei circa 4.000 de susținători ai liberalilor să vină la întâlnirea cu Ludovic Orban, președintele PNL, Rareș Bogdan, principal candidat la europarlamentare, Cristi Barbu, secretar general adjunct, europarlamentarul Siegfried Mureșan și alți lideri prezenți și să meragă într-un marș pe străzile orașului.

În acest context, Ludovic Orban a transmis un mesaj, pe pagina sa de Facebook, în care devoalează dedesubturile „manevrelor” care au încerca să împiedice mitingul:

„Ieri, la Alexandria, am spulberat mitul Româniilor multiple și a populației împărțite între pesediști și nepesediști. Vizita liderilor PSD în județul Iași a arătat același lucru, că în locuri pe care le consideră feudele lor, oamenii îi huiduie pentru că oamenii văd, gândesc și simt. România este una singură, doar tipul de administrație diferă, iar populația vrea peste tot aceleași lucruri, o viață mai bună, dezvoltare și prosperitate.

Nu am renunțat și așa am reușit să arătăm întregii Românii de ce se temeau atât de tare. Se temeau că oamenii vor vedea că Teleormanul nu este pesedist. Doar administrația este pesedistă, dar oamenii nu. Sunt oameni calzi și prietenoși, care ne-au primit cu simpatie și multă speranța. Sunt oameni care s-au săturat să fie ținuți intenționat în subdezvoltare, oameni care vor o șansă corectă pentru o viață mai bună.

Nici după ce am definitivat locul evenimentului nu am avut liniște. Ne-au transmis pe toate căile posibile că vor pregăti grupuri de contramanifestanți, că vor provoca incidente, că se va lasă cu violențe, orice pentru a ne face să renunțăm.

Pentru că suntem liberali și liberalii nu renunta, am căutat soluții pentru a organiza mitingul într-un spațiu privat. Toți cei cu care ne înțelegeam pentru a le închiria spațiul au renunțat ulterior fiind supuși unor presiuni uriașe. Într-un final, cu doar 3 zile înainte de eveniment, un om de afaceri local a avut curajul de a ne ajută, asumându-și riscul de a fi hărțuit de satrapii locali la ordinul lui Dragnea.

Nu mulți știu, dar s-au depus eforturi uriașe pentru a ne împiedica să ne prezentăm candidații în Alexandria. PNL a solicitat Primăriei Alexandria chiar de la începutul lunii aprilie autorizația pentru miting, spațiul ales fiind platoul din față Casei de Cultură. Am fost refuzăți, motivele invocate fiind cusute cu ață albă: fix în acea locație se organizează acțiunea „Vine iepurașul” și au interzis sub acest pretext orice fel de manifestații publice. Apoi, ni s-a spus că nu se poate să organizăm mitingul în altă locație deoarece este planificată o procesiune religioasă. Au refuzat să ne pună la dispoziție stadionul local, Sala Sporturilor și orice alt spațiu public pe care l-am solicitat. Ne-am adaptat continuu și am cerut autorizație pentru un marș, pe care, la fel, au refuzat să ne-o acorde, fără niciun fel de motivație. Că să își construiască un alibi le-au cerut celor de la ALDE și PSD să depună cerere pentru miting, la mult timp după solicitarea noastră, doar pentru a folosi acele cereri că un motiv în plus pentru a-l refuza pe al nostru”.

 

Te-ar putea interesa și: