”Nu voi autoriza această moschee. Nu am niciun sentiment împotriva musulmanilor, sunt tolerant, românii sunt toleranţi, primitori, numai că nu are nicio logică să accepţi o mare moschee în capitala României. (…) În Bucureşti sunt 4000 de musulmani. Nu doar turci, arabi, iar arabii nu vor  veni să se roage la această moschee”, a declarat Orban, potrivit România TV.

Candidatul PNL pentru primăria București este de părere că acest subiect face parte din categoria subiectelor superficiale care nu aduc niciun rezultat bun, arată sursa citată.

”Nici pe plan diplomatic, nu ştiu dacă e foarte bine să se realizeze. E posibil  să devină o ţintă. Uitaţi-vă ce atentate sunt în Turcia, cu extremişti arabi. Riscăm să generăm un pericol suplimentar? Acest subiect cred că nu e de actualitate”, precizează Ludovic Orban.

Președintele Turiciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat, pe 23 martie, într-o conferință susținută alături de Klaus Iohannis, că proiectul construirii moscheei din Capitală se află în faza obținerii autorizațiilor, președintele Româniaiei. Iohannis a mai anunțat că această chestiune e de ”competența” municipalității.