Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban, de acord cu șancționarea magistraților. Condițiile președintelui PNL

Ludovic Orban, de acord cu șancționarea magistraților. Condițiile președintelui PNL

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, în cadrul unui interviu, că este de acord cu sancționarea magistraților atunci când se observă că aceștia comit constant erori.

Liderul liberalilor consideră că orice om care deține o funcție publică trebuie să fie responsabil pentru ceea ce face, aspect aplicabil inclusiv unui magistrat.

„Cu siguranță, orice om care deține o funcție publică trebuie să fie responsabil pentru ceea ce face, inclusiv un magistrat. Pentru că deciziile pe care le ia un magistrat sunt extrem de importante și produc consecințe extrem de importante.

Și din cauza asta, când comiți o eroare sau cum să spun, o interpretare a unei situații, dar la momentul în care se perpetuează sau se sistematizează niște erori, evident că trebuie să existe o răspundere”, a declarat Ludovic Orban, într-un interviu acordat blogului zoso.ro.

Orban a ținut să specifice că, în niciun caz, viziunea PSD nu poate fi aplicată, deoarece asta ar însemna că „niciun magistrat nu o să reușească să mai pornească o anchetă împotriva unui potentat”.

„Există și un articol în Constituție care face referire la răspunderea pe care o au magistrații. Numai că până astăzi nu a existat o reglementare a subiectului răspunderii și, în niciun caz, nu putem să acceptăm ceea ce vrea PSD-ul pentru că dacă acceptăm ceea ce vrea PSD-ul, înseamnă că niciun magistrat nu o să reușească să mai pornească o anchetă împotriva unui potentat al zilei.

Dar aici echilibrul este fundamental, echilibrul între puterile statului. Evident, în zona magistraturii trebuie să existe răspundere, dar nu politicienii trebuie să fie cei care să decidă ce magistrat trebuie să răspundă, ci sistemul este cel care trebuie să regleze”, a mai menționat liderul PNL.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: