Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban, atac la Marcel Vela după ce şi-a publicat fotografia ruptă parcă dintr-un film
Ludovic Orban, atac la Marcel Vela după ce şi-a publicat fotografia ruptă parcă dintr-un film

Ludovic Orban, atac la Marcel Vela după ce şi-a publicat fotografia ruptă parcă dintr-un film

Premierul Ludovic Orban l-a atacat crunt  pe ministrul de interne, Marcel Vela, în ședința de guvern, cu privire la sloganul „suntem cu ochii pe voi”.

Atât i-a trebuit premierului Orban, să audă din nou replica ministrului Vela: „suntem cu ochii pe ei”, că imediat l-a taxat după cum puteţi constata din dialogul de mai jos.

Ludovic Orban: Dl. ministru Vela, am văzut că ați capturat și ați reușit extrădarea… Aici vreau să vă încurajez și să transmiteți Poliției, Jandarmeriei că trebuie să intensifice lupta împotriva rețelelor infracționale, împotriva clanurilor interlope, fără menajamente, toleranță zero față de infracționalitate.

Marcel Vela: Am înțeles, domnule prim-ministru, suntem cu ochii pe ei!

Ludovic Orban: Sunteți cu ochii pe ei, dar dacă numai vă uitați la ei, vă dați seama că… Trebuie să fiți cu altceva pe ei…

Marcel Vela: Și cu legea, evident.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi cadru apropiat

Ludovic Orban: Aici ar trebui să asigurați o bună colaborare cu toți factorii instituționali care sunt implicați în acest efort, atât de la cunoașterea efectivă a grupurilor infracționale, cât și colaborarea cu justiția, cu procurorii, cu instanțele, astfel încât să fim extrem de eficienți în orice intervenție. Iar acolo unde sunt șefi de poliție care nu iau măsurile împotriva acestor rețele infracționale trebuie schimbați fără niciun fel de menajamente.

Marcel Vela: Am demarat mai multe controale și chiar la nivelul municipiului București este trimis Corpul de control al ministrului pentru a clarifica unele aspecte care au fost scoase în evidență în ultima perioadă.

Ludovic Orban: Adică la nivelul secțiilor de poliție, unde, să zic, se face legătura directă, trebuie făcută o evaluare foarte serioasă. Aici aveți structuri care au capacitatea de a face aceste evaluări și de a stabili foarte clar unde sunt necesare schimbări.

Ghinionul său a fost că înainte de şedinţa de guvern ministrul Vela şi făcut o poză mai ceva caa un actor şi a postat-o pe social media

Ministrul de interne, Marcel Vela, a postat pe Facebook un mesaj devenit obsesiv: „suntem cu ochii pe voi” înainte de ședința de guvern:

„Nu sunt în campanie, nu sunt în concediu și suntem cu ochii pe toți cei care încalcă legea. De aici, de la Ministerul Afacerilor Interne, avem grijă să fiți cu toții în siguranță.
P.S. Știu că și voi sunteți cu ochii pe mine și ne susțineți în tot ce facem!” – a scris Marcel Vela.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.