„Să dezvoltăm economia, să creăm locuri de muncă, fie dezvoltarea companiilor prezente, fie prin atragerea de investiţii, fie prin creşterea investiţilor publice, şi aici revin la un alt pilon extrem de important al planului nostru de dezvoltare.

Avem un plan de investiţii fără precedent în infrastructura de transport, în infrastructura energetică, cu proiecte extrem de importante în infrastructura de sănătate, pentru că este clar şi după epidemia asta că va trebui să investim masiv în infrastructura de sănătate şi în creştera calităţii serviciilor în domeniul sănătăţii. Pe domeniul infrastructurii de transport, planul nostru prevede o investiţie de cel puţin 40 miliarde de euro, în următorii 10 ani.

De asemenea, în domeniul energetic, pe următorii 5 ani evaluarea noastră este că va fi un program de investiţii de 15 -18 miliarde de euro. În domeniul spitalelor, pe lângă cele 3 spitale regioanle pentru care s-a semnat deja contractul de finanţare cu Comisia Europeană şi vor beneficia de finanţare europeană, există o serie de alte proiecte importante de dezvoltare a infrastructurii spitalieceşti, de realizarea unor proiecte care să ajute la cercetarea în domeniul sănătăţii şi la creşterea calităţii serviciilor furnizate de sistemul public şi privat de sănătate.

Economia are nevoie delichidităţi… Banii sunt ca sângele care circulă prin vene, este necesară asigurarea lichidităţilor, este necesară menţinerea echilibrelor, echilibrul cursului de schimb, o inflaţie care să fie menţinută la nivele cât mai joase posibile şi care să nu erodeze puterea de cumpărare a cetăţenilor şi care să creeze un postament solid pentru toate măsurile economice”, a afirmat premierul Orban, la România TV.