Evenimentul Zilei > International > Lovituri sub centură peste ocean. Acuzații dure între Trump și Michelle Obama
Lovituri sub centură peste ocean. Acuzații dure între Trump și Michelle Obama

Lovituri sub centură peste ocean. Acuzații dure între Trump și Michelle Obama

Campanie electorală din SUA nu duce lipsă de lovituri sub centură. Criticat de Michelle Obama la convenţia naţională a Partidului Democrat, preşedintele american Donald Trump a reacționat dur.

 

Într-o postare pe Twitter, el a calificat drept „coruptă” administraţia predecesorului său Barack Obama, cu al cărui vicepreşedinte Joe Biden se va confrunta la urne în noiembrie, transmite AFP.

„Administraţia Obama şi Biden a fost cea mai coruptă din istorie, faptul că au fost prinşi că aveau SPIONI ÎN ECHIPA MEA DE CAMPANIE este cel mai mare scandal politic din istoria ţării noastre. Se numeşte Trădare şi mai mult. Îţi mulţumesc pentru cuvintele foarte amabile, Michelle!”, a scris Trump într-o rafală de postări matinale pe Twitter.

„Cineva să-i explice, vă rog, lui Michelle ObamaDonald Trump nu ar fi aici, în frumoasa Casa Albă, fără opera soţului ei, Barack Obama”, a continuat actualul preşedinte republican.

Lăudându-şi bilanţul şi crearea „celei mai bune economii din istorie” de către administraţia sa, Trump a dat asigurări că a „salvat milioane de vieţi” şi este pe cale să reconstruiască „o economie şi mai puternică decât înainte”.

„Locurile de muncă abundă, NASDAQ a atins deja recorduri, restul va urma! Aşezaţi-vă şi priviţi!”, a adăugat el.

Trump a criticat răspunsul administraţiei Obama-Biden în faţa pandemiei de gripă aviară H1N1 în 2009, pe care l-a calificat drept „slab şi jenant”.

Luni, în prima zi a convenţiei democrate, Michelle Obama a denunţat „lipsa totală de empatie” a lui Donald Trump, afirmând că acesta este „depăşit” de criza coronavirusului şi că „nu este preşedintele bun” pentru America.

Miercuri seară se va adresa convenţiei şi Barack Obama pentru a susţine candidatura fostului său vicepreşedinte Joe Biden, aflat în frunte în sondajele naţionale agregate de site-ul RealClearPolitics, notează Agerpres.

Donald Trump era binecunoscut americanilor ca om de afaceri și vedetă TV, când a reușit o victorie-surpriză în alegerile din 2016, fiind candidatul Partidului Republican. Acum, el caută să câștige al doilea mandat ca președinte al SUA, într-un an electoral marcat de pandemie și de tulburări interne.