Harabagiu anunţă că va contesta în instanţă decizia Prefecturii, considerând că instituţia a căzut într-o capcană întinsă de şeful PSD Iaşi, Maricel Popa.

Prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu, a anunţat vineri că a semnat ordinul de încetare a mandatului de consilier local deţinut de Gabriel Harabagiu, viceprimar al Iaşiului.

Măsura a fost luată în urma unei solicitări a filialei ieşene a Partidului Social-Democrat către prefectură, după excluderea lui Gabriel Harabagiu din partid.

Mandatul de consilier al lui Gabriel Harabagiu va fi ocupat de un alt reprezentant al PSD care a candidat pe listele acestui partid la alegerile din 2016. Totodată, consilierii locali vor alege un nou viceprimar al Iaşiului, social-democraţii deţinând majoritatea în consiliul local.

Gabriel Harabagiu a declarat că va ataca în instanţă ordinul prefectului de Iaşi, susţinând că Instituţia Prefectului a căzut într-o ”capcană”.

Primarul Iaşiului Mihai Chirica, dar şI viceprimarul municipiului Gabriel Harabagiu au fost excluşI pe 9 februarie din PSD, decizia fiind luată în şedinţa biroului Permanent Judeţean.