Evenimentul Zilei > Politica > Lovitură după lovitură. După ce a fost EXCLUS din PSD, viceprimarul Iașului a fost DEMIS din FUNCȚIE
Lovitură după lovitură. După ce a fost EXCLUS din PSD, viceprimarul Iașului a fost DEMIS din FUNCȚIE

Lovitură după lovitură. După ce a fost EXCLUS din PSD, viceprimarul Iașului a fost DEMIS din FUNCȚIE

Viceprimarul Iaşiului Gabriel Harabagiu a fost demis din funcţie, după ce prefectul judeţului a semnat vineri ordinul de încetare a mandatului său de consilier local, în urma excluderii din PSD.

Harabagiu anunţă că va contesta în instanţă decizia Prefecturii, considerând că instituţia a căzut într-o capcană întinsă de şeful PSD Iaşi, Maricel Popa.

Prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu, a anunţat vineri că a semnat ordinul de încetare a mandatului de consilier local deţinut de Gabriel Harabagiu, viceprimar al Iaşiului.

Măsura a fost luată în urma unei solicitări a filialei ieşene a Partidului Social-Democrat către prefectură, după excluderea lui Gabriel Harabagiu din partid.

Mandatul de consilier al lui Gabriel Harabagiu va fi ocupat de un alt reprezentant al PSD care a candidat pe listele acestui partid la alegerile din 2016. Totodată, consilierii locali vor alege un nou viceprimar al Iaşiului, social-democraţii deţinând majoritatea în consiliul local.

Gabriel Harabagiu a declarat că va ataca în instanţă ordinul prefectului de Iaşi, susţinând că Instituţia Prefectului a căzut într-o ”capcană”.

Primarul Iaşiului Mihai Chirica, dar şI viceprimarul municipiului Gabriel Harabagiu au fost excluşI pe 9 februarie din PSD, decizia fiind luată în şedinţa biroului Permanent Judeţean.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.