Un celebru brand de modă american a anunțat că își va inchide cele mai multe magazine deținute în Europa și Asia, din cauza concurenței făcute de comerțul electronic.

Anunțul a fost făcut de brandul de modă Forever 21, care a cerut duminică protecţia faţă de creditori conform legii falimentului din Statele Unite, transmite Reuters.Peste 20 de retaileri americani, între care Sears Holdings Corp şi Toys ‘R’ Us, au solicitat, de la începutul anului 2007,  intrarea în faliment, deoarece  tot mai mulţi clienţi au preferat retaileri precum Amazon.

Conform cererii depuse la Tribunalul pentru Faliment al SUA din districtul Delaware, Forever 21 are active şi datorii cuprinse între 1-10 miliarde de dolari.Forever 21 a precizat că a obţinut un credit  de 275 de milioane de dolari din partea creditorilor existenţi, JPMorgan Chase Bank, N.A., şi  o finanțare de 75  de milioane de dolari sub formă de capital nou din partea TPG Sixth Street Partners şi a unor fonduri afiliate.

Cu ajutorul acestor fonduri, Forever 21 intenționează să funcționeze  normal şi să se concentreze pe operaţiunile sale care sunt profitabile,compania intenţionând să închidă majoritatea magazinelor din Asia şi Europa și să le păstreze pe cele din Mexic şi America Latină.

Forever 21 a fost fondată în anul 1984,având 815 magazine în 57 de ţări. Compania a anunţat  săptămâna trecută că va închide cele 14 magazine deținute în Japonia până la sfârşitul lunii octombrie.