Lovitură pentru ONG-urile care oferă asistență migranților. Acestea au zece zile la dispoziție pentru a se înregistra în fața autorităților

Lovitură pentru ONG-urile care oferă asistență migranților. Acestea au zece zile la dispoziție pentru a se înregistra în fața autorităților

Organizațiilor neguvernamentale care lucrează cu refugiați și migranți în Grecia au zece zile la dispoziție pentru a se înregistra în fața Ministerul Protecției Cetățenilor de la Atena sau riscă să li se interzică activitatea în Republica Elenă.

Registrul național al ONG-urilor elene și străine care se ocupă de problemele de protecție internațională, migrație și integrare socială - așa cum este numit oficial - a fost inițiat de către fostul  guvern SYRIZA în luna octombrie a anului 2018, legea prevăzând că înregistrarea în fața autorităților este o „precondiție necesară” pentru a fi acreditate de către minister și a continua să  opereze în Grecia.

În prezent, mai multe ministere au propriile liste cu ONG-uri acreditate, dar nu există un registru unic.

Ne puteți urmări și pe Google News

În urmă cu două zile, Oficiul pentru spălarea banilor din Grecia, aflat sub conducerea procurorului adjunct de pe lângă Curtea Supremă de la Atena, Anna Zairi, a început să întocmească  o listă proprie  de ONG-uri acreditate, cu scopul de a le audita.

Oficiul pentru spălarea banilor din Grecia dorește astfel să investigheze posibile fapte de spălare a banilor efectuate de către aceste ONG-uri.