Liviu Dragnea a formulat o contestaţie la executare  împotriva condamnării pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

La ședința de judecată a precedentei contestații, din 30 ianuarie, respinsă de altfel de magistrați, Dragnea a spus în fața instanței că este nevinovat, că nu a avut parte de un proces echitabil, dar că nu încearcă să iasă „cu orice preț din închisoare”. Avocaţii acestuia au susţinut, la rândul lor, că hotărârea de condamnare vine de la o instanţă nelegală – care nu este prevăzută de lege, ceea ce duce la o stare de detenţie nelegală.

Reprezentantul DNA a declarat în schimb atunci că instanţa care l-a judecat pe Dragnea în primă instanţă era prevăzută de lege şi competentă, având în vedere calitatea acestuia de parlamentar. În opinia DNA, starea de deţinere este una legală, la baza căreia stă mandatul de executare prin care se execută sentinţa definitivă a primei instanţe, care a fost menţinută ulterior, scrie justnews.ro.

Liviu Dragnea a fost condamnat în mai 2019 la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman.