Evenimentul Zilei > Social > Lovitură pentru fumători. Se elimină definitiv de pe piață!
Lovitură pentru fumători. Se elimină definitiv de pe piață!

Lovitură pentru fumători. Se elimină definitiv de pe piață!

După valurile de scumpiri, fumătorii primesc o nouă lovitură. Țigările mentolate vor dispărea complet de pe piață începând cu 20 mai 2020.

Fumătorii de țigări mentolate vor trebui să se „reorienteze” către alte produse întrucât o nouă Directivă Europeană a Tutunului a fost aplicată și legislației din România și va conduce la eliminarea completă a acestora, scrie Hotnews.

Marii producători și comercianții au obligația să se asigure ca pe 20 mai 2020 niciun pachet de țigări mentolate să nu mai existe pe piață. Acesta este motivul pentru care consumatorii vor începe să observe, înainte de acest termen, că țigările cu mentol nu mai sunt disponibile.

„Trebuie să le oferim celor 500.000 de fumători români care consumă mentol o alternativă viabilă pentru a evita migrația lor către piața neagră. Ne dorim ca glo, produsul nostru care încălzește tutunul, să fie această alternativă.
Contrabandiștii nu se supun legilor, nici măcar celor europene”, au declarat reprezentanții British American Tobacco, liderul pieței de tutun din România.