Lovitură pentru criminali și violatori! Decizia Camerei Deputaților

Lovitură pentru criminali și violatori! Decizia Camerei Deputaților

Potrivit anunțului făcut de Florin Roman, liderul deputaților PNL, Camera Deputaților a adoptat o inițiativă legislativă în cazul criminalilor și violatorilor.

Potrivit proiectului votat de Camera Deputaților, criminalii, violatorii și tâlharii nu mai pot fi eliberați condiționat.

Proiectul a fost votat în unanimitate, iar legea va merge acum la promulgare la președintele Klaus Iohannis. „Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat inițiativa legislativă pe care am depus-o în calitate de parlamentar PNL, prin care criminalii violatorii și tâlharii nu mai pot fi eliberați conditionat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un nume greu din magistratură, mesaj exploziv în cazul Turnagiu. „Lumea vrea capete…”

Legea merge acum la promulgare la președintele României, Klaus Iohannis. Urmare a acestei legi, nu mai pot fi eliberați condiționat infractorii care comit următoarele infracțiuni: omor, omor calificat, exploatarea cerșetoriei, folosirea unui minor în scop de cerșetorie, folosirea serviciilor unei persoane exploatate, violul, agresiunea sexuală, act sexual cu un minor, corupția sexuală, tâlhăria calificată, tâlhăria urmată de moartea victimei”, a spus Florin Roman.

„PNL este partidul care a abrogat și recursul compensatoriu prin care PSD și acoliții lui au eliberat mai repede din pușcării peste 21.000 de infractori periculoși, lăsați să umble liber pe străzile României. Vom continua să eliminăm din parlament legile PSD prin care se dau mai multe drepturi infractorilor decât victimelor acestor infracțiuni violente!”, a completat liderul deputaților PNL.

Escrocherie națională. Peste 10.000 de români jefuiți

În proiectul care modifică Codul Penal se arată că „Nu beneficiază de liberare condiţionată condamnatul aflat în executarea unei pedepse pentru săvârşirea uneia sau mai multe dintre faptele prevăzute la art.188, 189, 214 - 216, 218 - 221, 234 sau 236”.

Articolele citate se referă la omor, omor calificat, viol, coruperea sexuală a minorilor, tâlhăria calificată, tâlhăria sau pirateria urmată de moartea victimei, folosirea serviciilor unei persoane exploatate, exploatarea cerşetoriei.

De asemenea, pedeapsa pentru exploatarea cerşetoriei a fost mărită de la trei ani la cinci ani, iar folosirea unui minor pentru cerșetorie este pedepsită cu închisoare de la șase luni la cinci ani, în prezent pedeapsa maximă fiind de doi ani.