Evenimentul ZileiActualitateLovitură pentru Craiova. Judecătorii au pus sechestru. News Alert

Lovitură pentru Craiova. Judecătorii au pus sechestru. News Alert

Lovitură pentru Craiova. Judecătorii au pus sechestru. News Alert
Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au instituit sechestru pe bunurile inculpaţilor din dosarul ”Maxitec”, printre care se află şi Adrian Mititelu, finanţatorul clubului FC U Craiova din Liga 3.

Fiscul are de recuperat peste 23 de milioane de lei, aproximativ cinci milioane de euro la data faptelor. Infracţiunile au fost comise în perioada 2003 – 2006.

Potrivit portal-ul Ministerului Justiţiei,  judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au pus sechestru pe bunurile a nouă inculpaţi, iar sumele sunt cuprinse între 19.600 şi 21 de milioane de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Infracţiunile reţinute de procurorii DIICOT în acest dosar penal sunt de constituire a unui grup infracţional, evaziune fiscală, spălare de bani şi folosire cu rea-credinţă a bunurilor societății.

„Inculpatul Mititelu Adrian a iniţiat şi constituit, în anul 2003, un grup infracţional organizat care a activat până în anul 2006, la care au aderat şi inculpaţii Ionescu Ştefan, Preoteasa Gigel, Negru Claudia, Joavină Gheorghe, Oprea Gigi, Daniel Roşianu, Trandafir Fănel şi Crăciunoiu Iancu, scopul asumat fiind comiterea în formă continuată de infracţiuni prin intermediul societăţilor comerciale din grupurile de firme Maxitec, respectiv Regional Media din judeţul Dolj“, au precizat anchetatorii.

Cinci dintre inculpaţi au fost acuzaţi şi pentru diminuarea capitalului social a două societăţi comerciale.

În cazul lui Adrian Mititelu, instanţa a pus sechestru până la concurenţa sumei de peste 21 de milioane de lei. „Dispune instituirea sechestrului asigurator asupra patrimoniului inculpatului Mititelu Adrian Marian până la concurenţa sumei de 21.609.279 de lei, la care se adaugă accesoriile fiscale calculate de la data producerii prejudiciului până la data achitării integrale a sumei datorate”, se arată în hotărârea instanţei.

Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă şi ar putea afecta proiectul lui Mititelu de a construi un nou stadion pentru echipa sa, începând de anul viitor, în „Balta Craioviței”.

Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă şi pune în pericol proiectul lui Mititelu de a construi un nou stadion pentru echipa sa.


Accesează: