Sfârșitul anului poate aduce un nou lider în topul bogaților României, deși în piață se vorbește că Țiriac deja a fost detronat. Conform profit.ro, cel mai bogat român este în prezent Daniel Dines, un nume aparent necunoscut multor afaceriști de la noi, dar tot mai respectat și căutat peste Ocean.

Daniel Dines este cofondatorul și CEO al colosului UiPath, în momentul de față poate cea mai profitabilă companie a planetei din domeniul inteligenței artificiale. Cu numai șase luni în urmă, puternicul grup de investiții Wellington Management, un jucător de top pe Wall Street, a băgat 568 de milioane de dolari în UiPath, ridicând firma românului la o valoare de piață de aproape 7 miliarde de dolari!

Forbes scrie că Daniel Dines deține 20% din UiPath, ceea ce face din el cel mai bogat om de afaceri român al momentului. Nu în ultimul rând, Dines este și primul miliardar din lume care a obținut banii din această activitate, inteligența artificială. Despre el se spune că ar fi un geniu de talia lui Steve Jobs, omul capabil să schimbe din temelii fața industriei IT.