Considerând că prin intervenţia asupra pensiilor speciale are loc o imixtiune politică în actul de justiţie, angajații sistemului de justiție, inclusiv cei din județul Prahova au organizat un boicot.

Din luna decembrie a anului trecut, judecătorii au suspendat activitatea de judecată în Tribunalul Prahova, cu excepţia cazurilor de urgenţă. Acum, aceştia anunță o altă formă de protest pentru „respectărea climatului de independenţă necesar înfăpturirii actului de justiţie în condiţii optime şi în beneficiul cetăţenilor”.

„Prin Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Prahova din data de 07.01.2020, s-a stabilit modificarea formei de protest adoptate la data de 19.12.2019, în sensul reluării activității de judecată, cu suspendarea zilnică a ședințelor de judecată pe durata unei ore.

Măsura decisă prin această hotărâre va fi reevaluată în funcţie de respectarea climatului de independenţă necesar înfăpturirii actului de justiţie în condiţii optime şi în beneficiul cetăţenilor.”, informează Gazeta de Prahova.

Te-ar putea interesa și: