Evenimentul Zilei > Actualitate > Lovitură dură pentru fostul episcop de Huși! Experții au confirmat!
Lovitură dură pentru fostul episcop de Huși! Experții au confirmat!

Lovitură dură pentru fostul episcop de Huși! Experții au confirmat!

Experții au stabilit că înregistrările video apărute în spațiul public cu fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, nu sunt trucate.

Surse din cadrul anchetei au precizat că imaginile cu fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, au fost verificate de experți. Răspunsul specialiștilor a fost că imaginile video sunt adevărate, anunță bzi.ro.

Judecătorii Curții de Apel Iași l-au arestat preventiv, pentru 30 de zile, pe fostul episcop al Hușilor, Corneliu Barladeanul, pe numele său de mirean Corneliu Onilă.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, fostul episcop de Huși, Corneliu Onilă, este cercetat pentru „agresiune sexuală în forma continuată” în dauna unei persoane vătămate minore la momentul comiterii faptei, precum și o infracțiune de „viol în formă continuată”.

Scandalul a izbucnit, în iunie 2017, la Episcopia Hușilor, când Corneliu Bîrlădeanul, pe atunci episcop al Hușilor, a reclamat la DNA ca este șantajat de trei preoți care i-au cerut bani sau funcții pentru a nu face publică o înregistrare în care prelatul ar apărea în timp ce întreținea relații homosexuale cu un elev, la Seminarul Teologic Huși, actualmente preot într-o parohie din județul Vaslui.

Ulterior, cei trei preoți au fost condamnați la închisoare cu executare.