Evenimentul Zilei > International > Lovitură cruntă pentru Trump. Ce s-a întâmplat cu candidații susținuți de fostul președinte
Lovitură cruntă pentru Trump. Ce s-a întâmplat cu candidații susținuți de fostul președinte

Lovitură cruntă pentru Trump. Ce s-a întâmplat cu candidații susținuți de fostul președinte

Candidații susținuți de Trump au pierdut recent în Georgia, Nebraska, Carolina de Nord și Idaho. Cea mai mare avertizare cu privire la modul în care lecțiile altor state s-ar putea aplica în Wyoming este că, în statele în care candidatul Trump a pierdut, candidatul non-Trump nu a fost anti-Trump.

Identitatea politică a reprezentantului Liz Cheney – cel puțin, identitatea ei pe scena națională – este acum definită de criticile ei la adresa fostului președinte. Efortul anti-Cheney din Wyoming a fost condus de Frank Eathorne, președintele Wyoming GOP și cel mai important aliat al lui Trump în stat. Weekendul trecut, Victoria Eavis de la Casper Star-Tribune și Rone Tempest de la WyoFile, au publicat un profil bomba de 6.500 de cuvinte al lui Eathorne.

În episodul din această săptămână din Playbook Deep Dive, co-autorul Ryan Lizza se află în redacția Casper Star-Tribune, unde Eavis explică cum s-a întâmplat povestea. În plus, fostul președinte al partidului republican din județul Natrona, Joseph McGinley, explică cum este să fii exclus din propriul său partid.

Chiar dacă republicanii din Wyoming o favorizează pe Harriet Hageman în detrimentul lui Liz Cheney, legea electorală de stat interzice ca fondurile partidelor să fie folosite direct sau indirect pentru a ajuta la nominalizarea oricărei persoane împotriva alteia din același partid la alegerile primare. „Mulți oameni care au fost în partid de zeci de ani mi-au spus că el nu este neapărat pe podium spunând că trebuie să o înlăturăm pe Liz Cheney”, a spus Eavis.

O altă plângere implică mișcările lui Eathorne de a exclude delegații din cele mai mari două comitate din Wyoming din jurul Casper și Laramie, din cauza încălcărilor minore ale regulilor. „Așadar, unul dintre cele mai mari centre de populație din Casper are mai puține voturi în convenția de stat decât cel mai mic județ din stat.”

Împreună cu coautorul ei, Rone Tempest, Eavis a dezvăluit mai multe cazuri de abatere sexuală din vremea când Eathorne era un tânăr ofițer de poliție în Worland, WY. „El a recunoscut că a făcut sex oral cu o femeie în spatele mașinii sale în timpul serviciului. Și după o audiere disciplinară, Eathorne a fost suspendat fără plată și apoi pus în probațiune pentru un an. Totuși, a pierdut plata doar pentru o lună.”

Consolidarea controlului

Potrivit procesului federal, la puțin peste un an mai târziu, în vara lui 1994, un Eathorne beat și înarmat a intrat cu forța în apartamentul unui dispecer al poliției în vârstă de 23 de ani. „Numele ei era Patricia Bravo”, a spus Eavis. „A intrat și a încercat să o forțeze să facă sex cu el. Ea nu a vrut, iar când el o implora să facă sex cu el, el și-a arătat arma de foc de pe șold. Îl implora să plece pentru că fiica ei de doi ani dormea.”

În ceea ce privește consolidarea controlului asupra agendei conservatoare a GOP și valorificarea puterii de stabilire a regulilor pentru a-i împinge pe dizidenți, Eavis spune că aliații lui Eathorne vor reuși rapid să dețină noile tactici. „Aliații săi spun, uite ce a făcut Frank. Asta este incredibil. A consolidat atât de multă putere. A construit un grup incredibil de aliați în jurul lui. Și uitați-vă la toți pașii pe care i-am făcut ca partid pentru promovarea agendei republicane din Wyoming”, a spus acesta potrivit Politico.