Evenimentul Zilei > Actualitate > Loteria Fiscală: Cel mult 100 de câştigători, desmnaţi prin tragere la sorți
Loteria Fiscală: Cel mult 100 de câştigători, desmnaţi prin tragere la sorți

Loteria Fiscală: Cel mult 100 de câştigători, desmnaţi prin tragere la sorți

Loteria fiscală va avea cel mult 100 de premii, iar câştigătorii vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi. Decizia a fost luată în Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, prin modificarea de marți a Ordonanţei 10/2015 pentru organizarea loteriei bonurilor fiscale.

La cererea ministrului de Finanţe, care a propus această soluţie pentru ca cei care câştigă să înţeleagă ceva din premii, deputaţii au amendat ordonanţa. Astfel, sumele câştigate de participanţii la loterie vor fi mai mari.

Potrivit modificărilor, unitatea teritorială a administraţiei fiscale unde a fost depus în original bonul fiscal câştigător va elibera titularului o copie pe care este scris că este conform cu originalul şi conţine un număr unic de înregistrere atribuit automat printr-o aplicaţie informatică la nivel naţional. 

În prima extragere premiul de un milion de lei s-a împărţit la atât de mulţi câştigători, încât premiul nu a depăşit 50 de lei pe bon.

 În cazul în care vor fi aprobate modificări votate în Comisia de buget finanțe, noile reguli se vor aplica la a doua extragere a Loteriei Bonurilor, programată pentru luna iunie.