Evenimentul Zilei > Economie > LOTERIA BONURILOR: Astăzi, de la ora 19.30, are loc MAREA EXTRAGERE cu premii de 100 de mii de lei. VEZI lista potențialilor câștigători
LOTERIA BONURILOR: Astăzi, de la ora 19.30, are loc MAREA EXTRAGERE cu premii de 100 de mii de lei. VEZI lista potențialilor câștigători

LOTERIA BONURILOR: Astăzi, de la ora 19.30, are loc MAREA EXTRAGERE cu premii de 100 de mii de lei. VEZI lista potențialilor câștigători

Astăzi, începând de la ora 19.30, va fi organizată etapa finală de selecție a celor 100 de câștigători la extragerea ocazională a Loteriei bonurilor fiscale din data de 28 iunie a.c., a anunțat Fiscul.

În cadrul primei etape a extragerii ocazionale au fost desemnate ca fiind câștigătoare bonurile fiscale emise în data de 23 mai a.c., având valoarea de 135 lei.

În urma centralizării bonurilor fiscale câștigătoare, în termenul legal de 30 de zile, a rezultat un număr de 508 cereri de revendicare, fiind depășit astfel numărul maxim de premii stabilit prin lege (cel mult 100 de premii).

Fiecărui bon fiscal care a fost depus i-a fost atribuit un număr unic de înregistrare, în intervalul 001 – 508.

Extragerea de astăzi va fi organizată în studioul TV al Loteriei Române, începând cu ora 19.30. Extragerea este publică și va putea fi transmisă, în direct, de către toate televiziunile interesate, prin preluarea semnalului audio-video de la studioul Loteriei Române.

Cum se face extragerea

Aceasta va consta în extragerea cu urnele Loteriei Române a unui număr din intervalul numerelor unice de înregistrare acordate bonurilor pentru care au fost depuse cereri de revendicare a premiilor, respectiv 001 până la 508. 

Numărul astfel extras va reprezenta  primul bon câștigător și, totodată, va reprezenta baza de referință la care se aplică crescător un pas care are valoarea egală cu ziua emiterii bonului fiscal câștigător (23). De exemplu, dacă este extras numărul 125, bonul care are acest număr pe lista alcătuită de ANAF, atașată acestui material, va fi primul câștigător. Următorul număr de bon câștigător va fi 125, la care se adaugă numărul 23, deci 148. 

Dacă în urma aplicării acestui  algoritm de selecție este depasit numărul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din listă (508), următorul număr câștigător din listă este dat de diferența dintre suma determinată prin aplicarea pasului (23) şi numărul unic maxim atribuit (508), continuând cu aplicarea pasului până la stabilirea numărului maxim de premii prevăzut de lege (100). 

În procesul de aplicare al pasului, sunt eliminate din listă numerele selectate ca fiind câștigătoare. 

După stabilirea celor 100 de bonuri fiscale câștigătoare, acestea vor fi centralizate și transmise în termen de două zile către ANAF în vederea încărcării rezultatelor în "Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale", respectiv pentru verificarea autenticității bonurilor fiscale câștigătoare de către Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, prin direcţiile regionale antifraudă fiscală.

LISTA CU NUMERELE BONURILOR