Instanţa a decis şi interzicerea unor drepturilor pe o perioadă de cinci ani, precum şi menţinerea măsurii sechestrului asiguratoriu aplicată de DNA, potrivit Agerpres.

În 18 iunie 2013, DNA a anunţat trimiterea în judecată a Aureliei Lora Constantinescu, prim-adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, suspendată din funcţia de procuror, pentru trafic de influenţă în formă continuată.

Procurorii au reţinut că, în perioada februarie – 17 mai 2013, Lora Constantinescu a pretins de la o persoană denunţătoare, prin intermediar, mai multe sume de bani, primind suma de peste 5.100 lei şi bunuri, pentru ca în schimb să îşi exercite influenţa pe care pretindea că o avea asupra unor procurori de la altă unitate de parchet şi asupra unor poliţişti, astfel încât să fie ameliorată situaţia juridică a soţului acesteia.

Soţul denunţătoarei era cercetat în trei dosare în legătură cu furtul unor autovehicule, respectiv de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov pentru infracţiunea de dare de mită. În acest ultim dosar, acesta a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv.

În 15 mai 2013, Aurelia Constantinescu a pretins de la persoana denunţătoare, prin intermediar, o nouă sumă cuprinsă între 2.000 şi 3.000 de lei şi două cartuşe de ţigări în scopul menţionat. Două zile mai târziu, inculpata a primit suma de 3.000 lei şi cele două cartuşe de ţigări, ocazie cu care procurorii anticorupţie au organizat un flagrant.

Pe 18 mai 2013, la cererea procurorilor, Curtea de Apel a dispus luarea măsurii arestării preventive a inculpatei Constantinescu pentru 29 de zile, decizie confirmată de ÎCCJ la 24 mai, prin respingerea recursului acesteia.

Ulterior, ÎCCJ a admis, în recurs, cerea inculpatei de liberare provizorie sub control judiciar, dispunând punerea în libertate a acesteia.