Evenimentul Zilei > Actualitate > Locuri de muncă pentru românl, de la angajatori din Spațiul Economic European. Care e oferta
Locuri de muncă pentru românl, de la angajatori din Spațiul Economic European. Care e oferta

Locuri de muncă pentru românl, de la angajatori din Spațiul Economic European. Care e oferta

Românii au la dispoziție 1.376 de locuri de muncă vacante oferite de angajatorii din Spațiul Economic European prin intermediul rețelei EURES România, informează joi Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă București.

Românii interesați pot opta pentru Spania, unde angajatorii oferă 801 locuri de muncă, dintre care 800 muncitori necalificați în agricultură și un maseur, pentru Germania — 292 locuri de muncă, dintre care 50 asistenți medicali generaliști, 20 comisionari, 16 operatori stivuitor, 15 factori poștali, 15 bucătari/bucătari șefi/bucătari specialiști, 15 șoferi de tir, 15 ospătari.

În Republica Cehă, angajatorii oferă 145 locuri de muncă, dintre care 50 lucrători în producție (asamblarea aparatelor de aer condiționat), 50 operatori, 20 muncitori asamblare, iar în Marea Britanie — 100 locuri de muncă — 35 îngrijitori persoane, anestezist, 10 șoferi camion, 10 asistenți. Angajatorii din Suedia au o ofertă de 35 locuri de muncă pentru 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto și 10 tinichigii auto. Belgienii sunt interesați să angajeze doi români pentru posturi de infirmieri/asistenți medicali, iar în Norvegia poate ajunge un doctorand în testarea sistemelor de date centrate.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele precum și informații suplimentare cu privire la angajatori, domeniu de activitate, condiții de ocupare a posturilor, condiții de muncă și salarizare accesând portalul EURES național, eures.anofm.ro.