Primarul susține că nu este în măsură să dea cele mai bune vești. ”Greul abia începe! Vârful epidemiei va fi atins, la Botoșani, ca și în tot restul țării, abia în săptămânile care vin. De aceea, vă invit, vă rog, vă cer cu fermitate să înăspriți drastic măsurile pe care vi le luați fiecare pentru a vă proteja pe voi, pe cei dragi vouă, pe noi toți, ca botoșăneni! Cel mai important lucru: stați în case!”, a scris primarul Flutur pe pagina sa fe Facebook.

Edilul îi asigură pe locuitorii din Botoșani că a făcut ceea ce a trebuit pentru a preveni răspândirea epidemiei cu noul coronavirus, dar cu toate astea nu se poate garanta ”evitarea 100 la sută a necazurilor”. Greul abia începe! Vârful epidemiei va fi atins, la Botoșani, ca și în tot restul țării, abia în săptămânile care vin. De aceea, vă invit, vă rog, vă cer cu fermitate să înăspriți drastic măsurile pe care vi le luați fiecare pentru a vă proteja pe voi, pe cei dragi vouă, pe noi toți, ca botoșăneni! Cel mai important lucru: stați în case!”.

Mesajul de final al primarului Flutur este unul la care visează deja orice român, momentul în care această criză va trece. ”Va sosi și momentul la care visez zi de zi – și sunt convins că îl voi resimți ca fiind cel mai important din toți anii petrecuți în funcția de primar al vostru! – în care să pot ieși public și să vă spun: ”Suferința s-a terminat! Bucurați-vă din nou de libertate!”, a scris primarul.

Focar la Spitalul Județean

Presa din Botoșani vorbește de un număr mare de medici infectați, opt la număr, unul de la Nefrologie, trei de pe Secția Diabet, unul de la Anestezie și Terapie Intensivă, alți doi de la Serviciul Județean de Ambulanță, etc. ”Toate aceste informații se dorește a NU fi făcute publice de către autoritățile sanitare de la Botoșani din motive de neînțeles în această situație critică. În total ar fi vorba despre 27 de confirmări la Botoșani. Mai multe persoane din cadrul Spitalului Județean Mavromati transmis mesaje disperate și solicită ajutorul presei, pentru că, susțin ele, Botoșani se îndreaptă ușor, ușor către scenariul de la Suceava”, scrie Botosaneanul.ro.