Evenimentul Zilei > Economie > REVOLTĂTOR. Locuitorii din Drobeta-Turnu Severin ÎNGHEAŢĂ în case, la nici o săptămână după ce a început furnizarea căldurii
REVOLTĂTOR. Locuitorii din Drobeta-Turnu Severin ÎNGHEAŢĂ în case, la nici o săptămână după ce a început furnizarea căldurii

REVOLTĂTOR. Locuitorii din Drobeta-Turnu Severin ÎNGHEAŢĂ în case, la nici o săptămână după ce a început furnizarea căldurii

În pragul iernii, zeci de mii de locuitori din Drobeta-Turnu Severin stau în frig în case. La nici o săptămână după ce a început furnizarea căldurii în oraş, caloriferele din apartamente au îngheţat din nou. De miercuri seară, furnizarea de agent termic a fost oprită în tot oraşul, pentru că termocentrala a rămas fără păcură.

Până anul trecut, energia termică în apartamentele din Drobeta-Turnu Severin era asigurată de Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, care a intrat în faliment. Aşa că majoritatea locuitorilor au rămas fără căldură şi apă caldă la început de iarnă.

După numeroasele proteste ale oamenilor, autorităţile au împrumutat, acum 10 zile, de la societatea falimentară RAAN două cazane pentru a produce agent termic. Însă conductele magistrale s-au spart, la fel şi instalaţiile din subsolurile blocurilor.

După o reparaţie sumară, oamenii au primit, în sfârşit, căldură, însă pentru scurt timp. Autorităţile au rămas fără materie primă. Citiţi mai multe pe Ştirile TVR.

Întreg municipiul a rămas fără căldură, după ce Termocentrala Halânga a intrat în faliment în vara acestui an. Astfel, peste 16.000 de elevi din Drobeta-Turnu-Severin nu au căldură în şcoli şi grădiniţe. Elevii din clasele primare au cel mai mult de suferit. Frig este şi la grădiniţa, unde micuţii dorm îmbrăcaţi din cauza temperaturilor scăzute. 

Oraşul nu are reţea de gaze, iar lucrările la o termocentrală nouă sunt abia la început şi nu vor putea fi încheiate iarna aceasta.