Până anul trecut, energia termică în apartamentele din Drobeta-Turnu Severin era asigurată de Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, care a intrat în faliment. Aşa că majoritatea locuitorilor au rămas fără căldură şi apă caldă la început de iarnă.

După numeroasele proteste ale oamenilor, autorităţile au împrumutat, acum 10 zile, de la societatea falimentară RAAN două cazane pentru a produce agent termic. Însă conductele magistrale s-au spart, la fel şi instalaţiile din subsolurile blocurilor.

După o reparaţie sumară, oamenii au primit, în sfârşit, căldură, însă pentru scurt timp. Autorităţile au rămas fără materie primă. Citiţi mai multe pe Ştirile TVR.

Întreg municipiul a rămas fără căldură, după ce Termocentrala Halânga a intrat în faliment în vara acestui an. Astfel, peste 16.000 de elevi din Drobeta-Turnu-Severin nu au căldură în şcoli şi grădiniţe. Elevii din clasele primare au cel mai mult de suferit. Frig este şi la grădiniţa, unde micuţii dorm îmbrăcaţi din cauza temperaturilor scăzute. 

Oraşul nu are reţea de gaze, iar lucrările la o termocentrală nouă sunt abia la început şi nu vor putea fi încheiate iarna aceasta.