Evenimentul Zilei > EVZ Special > Locotenentul protestar s-a însurat și câștigă bani frumoși la poker
Locotenentul protestar s-a însurat și câștigă bani frumoși la poker

Locotenentul protestar s-a însurat și câștigă bani frumoși la poker

În urmă cu doi, locotentul Gheorghe Alexandru era dat afară din armată pentru un aces revoluționar. A urmat un drum lung al regăsiri de sine care s-a terminat cu întoarcerea tot în armată. Acum, ofițerul are o nouă pasiune, jocul de poker.

Mai nou, după ce în urmă cu trei ani participa la manifestațiile publice împotriva fostului președinte Traian Băsescu, în uniforma armatei române, locotenentul Alexandru câștigă turnee de poker și își întregește solda și așa mică.

Ultimul turneu de poker l-a câștigat, sâmbătă 28 august. A fost un turneu cu peste 50 de concurenți, dar cu miză mică. Asta nu l-a împiedicat pe locotenentul Alexandru să participe și să câștige. Mulți dintre cei care îl văd că participă la joc, renunță din start, pe  motiv că este plin de noroc. Așa s-a întâmplat și acum. În finală, Alexandru a rămas alături de alți șapte concurenți și a câștigat. ”Nu joacă foarte bine dar are noroc cu carul. Unul bagă toți bani pe o două cărți, de as și șapte, altul pe o pereche de popi, și el, bineînțeles, că are o pereche de ași. Eu prind o dată la un turneu o pereche de ași iar el a avut doar la acest turneu de zece ori. A fost un dezastru”, spune un participant la turneele de poker din Cluj Napoca, cu state vechi.

A făcut 6.500 de lei în două zile

Locotenentul Gheorghe Alexandru are 30 de ani și este ofițer la Baza de Aviație de la Câmpia Turzii. La poker, toți știu că este ”ceva militar” dar nimeni nu vrea să știe mai multe despre el. Nimeni nu vrea să știe că în 2012, Alexandru a fost dat afară din armată, după ce a fost un lider ad hoc al celor care protestau în Piața Universității, împotriva lui Traian Băsescu.

Cei care joacă poker nici nu vor să știe astfel de lucruri. Știu un singur lucru, că locotenentul Alexandru ”curăță” masa de joc de fiecare dată. Nu interacționează cu ceilalți jucători și nici nu are prieteni în această lume a gambler-ilor. ”Nu e băiat rău, nu prea vorbește și nu prea interacționează cu noi. Nu are prieteni în clubul nostru. Este un tăcut, să nu spun un ciudat”, mai spune clujeanul care a jucat împotriva lui Alexandru. La ultimul turneu, Acumulator Freeroll, Alexandru Gheorghe s-a clasat pe primul loc și a încasat un cec de 6.500 de lei, adică aproape 1.500 de euro.

S-a întors în armată

În 23 ianuarie 2012, locotenentul Alexandru Gheorghe a devenit un fel de erou național după ce a plecat, fără aprobare, de la Baza Militară de la Câmpia Turzii, pentru a se alătura manifestanților din București. ”M-am săturat de batjocura din această țară”, au fost cuvintele spuse de locotenent pe toate posturile de televiziune.

A apărut la proteste îmbrăcat în uniforma militară, iar acest lucru i-a pe contestarii vechiului președinte să spună că armata este cu ei. În realitate, armata l-a exlus din rândurile ofițerilor și l-a trecut în rezervă, după o judecată în consiliu militar de onoare.

Alexandru Gheorghe a contestat decizia la Curtea de Apel București unde a pierdut. În schimb, a fost mai norocos la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde a primit o sentință favoabilă.  De la 1 august 2014, ofițerul a fost rechemat în activitate, fiind ofițer tot la Câmpia Turzii. În plus, Ministerul Apărării Naționale a fost obligat să îi achite toate soldele retroactiv.

Locotenentul s-a însurat

În acest an, pe 2014, locotenentul Alexandru s-a însurat, pe data de 26 mai, cu aleasa inimii lui, Mariana. Ofițerul a rămas cu același spirit revoluționar, mesajele lui postate pe facebook fiind elocvente. ”Mulțumim gunoaielor ordinare care conduc țara și amendează bătrânele pentru cinci ouă vândute în strad”, cu referire la bătrâna care a fost amendată de polițiștii locali pentru că nu a respectat normele de vânzare a produselor alimentare.

 

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: