Evenimentul Zilei > International > Lockdown la Atena, după creșterea numărului de cazuri de coronavirus
Lockdown la Atena, după creșterea numărului de cazuri de coronavirus

Lockdown la Atena, după creșterea numărului de cazuri de coronavirus

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunţat marţi instituirea unui lockdown deplin în capitala Atena pentru a combate o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 în ultimele săptămâni.

Lockdown la Atena, după creșterea numărului de cazuri de coronavirus.

Noile restricţii de la Atena, unde trăieşte jumătate din populaţia ţării de 11 milioane de locuitori, includ închiderea magazinelor neesenţiale şi a şcolilor de la 11 februarie, până la sfârşitul lunii, a declarat Mitsotakis într-un discurs televizat către naţiune.

„Din cauza noilor date, îmi asum responsabilitatea introducerii de măsuri suplimentare pentru protejarea sănătăţii publice”, a spus Mitsotakis.

„Începând de joi şi până la 28 februarie magazinele şi şcolile se vor închide”, a subliniat el. Premierul a evocat „creşterea numărului de spitalizări în Attica. Și apariţia unor tulpini ale virusului care accelerează contaminarea”.

Lockdown la Atena, după creșterea numărului de cazuri de coronavirus

În urmă cu două săptămâni, şcolile primare şi liceele au fost redeschise după ce au fost închise timp de două luni.

Televiziunea publică ERT a anunţat că bisericile şi toate magazinele, cu excepţia farmaciilor, supermarketurilor şi staţiilor de benzină, se vor închide şi ele.

Autorităţile elene au anunţat marţi 1.526 de infecţii cu coronavirus. Mai mult decât dublul înregistrat în ziua precedentă, jumătate dintre ele în zona mai mare a Atenei. Numărul de decese asociate COVID-19 a ajuns în Grecia la 6.017 de când a fost depistat coronavirusul.

Sursa: Agerpres